Prieš teismą dėl galimos korupcijos stos buvę prokurorai

Generalinė prokuratūra nagrinėti Kauno apygardos teismui perdavė buvusių prokurorų Nerijaus Marcinkevičiaus ir Donato Puzino bylą dėl galimos korupcijos einant tarnybines pareigas.

Byloje dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir piktnaudžiavimo iš viso kaltinami septyni asmenys, be buvusių prokurorų

Kaltinimai pareikšti buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyriausiajam tyrėjui  Nerijui Valatkai, praktikuojantiems advokatams Š. M. ir R. M. ir dar dviem privatiems asmenims, kurie buvo suinteresuoti įvairiais ikiteisminiais tyrimais, pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai. Atliekant tyrimą buvo bendradarbiaujama su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų apie tai, kad minimi prokurorai bei FNTT pareigūnas, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformaliai susitikinėja su minimu advokatu Š. M. ir aptaria jų žinioje esančių ikiteisminių tyrimų eigą, neviešintinus duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti šio advokato neoficialiai atstovaujami privatūs asmenys.

Kaltinimai pateikti dėl laikotarpiu nuo 2018 m. vasaros iki 2020 m. pavasario padarytų įvairių korupcinių nusikaltimų, kurių sumos siekė iki 50 000 eurų.

Aiškinantis tyrimo aplinkybes buvo atlikta apie 250 proceso dalyvių apklausų, beveik 200 apžiūrų, atlikti kiti tyrimo veiksmai. Baudžiamąją bylą sudaro 92 tomai dokumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip Vilniuje?

O kaip Vilniuje? portretas
Nėra lygiai tokių prokurorų?

TEMIDE

TEMIDE portretas
nieks nieko nenuteis,galite buti ramus,ypac kaune

dabar bus pipiec[ terisingumuj] --korumpuotus prokurorus

dabar bus pipiec[ terisingumuj] --korumpuotus prokurorus  portretas
teis korumpuoti teisejai....manau turetu viskas baigtis taikiai , korumpuoti prokurorai atiduos ka aferom ir vagystem ygijo --korumpuotiems teisejams na o sie nutrauks byla del ,,,,GALIMOS,,, korupcijos -ir priteis smoket korumpuotiems prokurorams pinigine iseitine simtatukstantine ismoka , uz sutrugdyta ju laika....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių