Už veiklos lėšas mašiną nuomavęsis Radviliškio politikas turės gražinti 14 tūkst. eurų

Buvęs Radviliškio rajono tarybos narys Justinas Kvėglys savivaldybei turės grąžinti 13,7 tūkst. eurų, trečiadienį nusprendė Šiaulių apylinkės teismas.

„Priteisti iš atsakovo Justino Kvėglio trečiojo asmens – Radviliškio rajono savivaldybės – naudai 13 tūkst. 773 eurų žalą, 5 proc. dydžio metines procesines palūkanas už priteistą sumą nuo bylos teisme iškėlimo dienos“, – BNS teismo nuosprendį komentavo jo atstovė Nijolė Damulė.

Byla teisme atsidūrė dėl to, jog buvęs tarybos narys už tarybos nario veiklai skirtas lėšas nuomavosi automobilį iš tėvo, o vėliau – ir savo paties valdomos įmonės.

Teismo pateiktais duomenimis, J. Kvėgliui išmokėti 920 eurų buvo skirti automobilio remontui ir 12 tūkst. 852 eurai – automobilio „Porsche“ nuomai.

Teismas J. Kvėglio ir jo tėvo valdomos bendrovės „Regejus“ 2019 metais sudarytą automobilio nuomos sutartį pripažino negaliojančia.

Pasak teismo, po dvejų metu J. Kvėglys, tapęs bendrovės „Regejus“ vadovu, kaip nuomininkas ir kaip nuomotojas pats sau pasididino automobilio nuomos kainą.

2023 metų balandį, pasibaigus tarybos nario kadencijai, J. Kvėglys sudarė to paties automobilio „Porsche“ panaudos sutartį su savimi dėl neatlygintino naudojimosi automobiliu.

J. Kvėglys teigia, kad Radviliškio rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas jam leido nuomoti automobilį, prieštaravimų esą nebuvo, o juo važinėjęs pas rinkėjus.

Jo tvirtinimu, automobilio nuoma buvo didesnė nei kiekvieną mėnesį iš savivaldybės gautos lėšos. Teismo negaliojančia pripažintoje sutartyje nustatyta automobilio nuomos kaina per mėnesį siekė 322 eurus.

Kelionių politikas nefiksavo, nes tokių duomenų esą nebuvo reikalaujama.

Tyrimai dėl savivaldybių tarybų nariams skirtų lėšų pasisavinimo pradėti po to, kai viešinti galimus piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų narių išmokų atvejus pradėjo visuomenininkas Andrius Tapinas, inicijavęs akciją „Skaidrinam“.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka 32 ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių