Ledų sangrūda Neryje potvynio nesukels?

Kauno rajono, Salių kaimo, gyventojai nuogąstauja, kad Neryje susidariusi ledų sangrūda nugriaus jų suręstą pylimą ir juos užsems vanduo.

„Ties Salių kaimu susidariusi didžiulė sangrūda. Jei iš pradžių tie ledai buvo smulkūs, tai dabar labai dideli. Žinant, kad artimiausias dvi savaites prognozuojamas šaltis, galima manyti, kad jie sušals ir nebepajudės“, – sakė į redakciją paskambinęs Salių gyventojas Povilas.

Vyras teigė skambinęs į savivaldybės Civilinės saugos skyrių, tačiau ten jam buvo pasakyta, kad ties šalia esančiais Radikiais vanduo pakilęs 1,5 metro, o tai esą nėra pavojinga.

„Nerimą kelia, kad ties Salių pylimu vandens srovė dėl ledų sangrūdos negali tekėti kita kryptimi“, – baiminosi vyras.

Tačiau Kauno savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus gyventojus linkęs raminti. Jis įsitikinęs, kad panikuoti tikrai neverta.

„Kol kas neturime informacijos, kuri keltų nerimą. Iš stebėjimo postų nuolat gauname pranešimus apie vandens lygio pakitimus. Vandens tėkmė Neries viduryje nesustojusi. Naktį pašąla, dėl to ledai ir susigrūda – dienos metu saulė pakaitins ir ledų pamažės“, – dėstė G.Jankus.

G.Jankaus teigimu, ties Kleboniškiu įrengtos sirenos, reaguojančios į vandens lygį, tad jei vanduo kils, gyventojai bus perspėti. Jis tvirtina, kad pasimokyta iš klaidų, ir tokio potvynio, kaip prieš trejus metus, kai gyventojų namus užsėmė vanduo, tikrai nebus.


Šiame straipsnyje: potvynisKauno rajonasNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavasaris

Pavasaris portretas
Nezinau

Jura

Jura portretas
Upes pakranteje, uzliejamose zonose, nebudavo statomi namai, upe turi naturaliai valytis. Dabar istisos pakrantes uzstatytos vilomis ir kotedzais.Kol nebuvo pastatyta Kauno HE, budavo apsemta ir Paneriu gatve, prie dabartinio Kleboniškio tilto, ir kitos vietos. Taigi neverkite zmones, jei ir bus potvynis. Uz vaizdus pro langus tenka sumoketi.

To Jura

To Jura portretas
Nebijok, mes jau mokyti - apsidraudeme, sirenos yra... Nebebijome. O tau, kuris sugebi tik mysti savo laiptineje ir internete loti matyt pavydu. Nes 90% namu yra sodininku bendrijos nameliai, kuriuose zmones lenkdami nugaras dirbo, augino, o kai valdzia leido patiems pasistatyti namus - senus namelius isplete, renovavo. Taigi, gal tu nori apsikti tuos 10% turtingu namu? Taip ir daryk, ivardink konkreciai, ir nesik ant visu vargsu, kurie gyvena sodo nameliuose, kur patys turi rupintis sildymu,vandeniu, nuotekom ir t.t.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių