A.Sabonis: norėtume palengvinti krepšininkams kelią į olimpiadą

Šiandien Kaune Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai surengė spaudos konferenciją, kurioje plačiau supažindino su mūsų šalies ketinimais kitą vasarą surengti 2012-ųjų metų vasaros olimpinių žaidynių Londone krepšinio atrankos turnyrą.

„Lietuvoje šį rudenį vykusiame Europos krepšinio čempionate siekėme iškovoti tiesioginį kelialapį į Londono olimpines žaidynes. Gaila, bet pirmos antros vietos užimti nesugebėjome, dėl vienokių ar kitokių priežasčių to pasiekti nepavyko. Turint tokias arenas bei mūsų krepšinio sirgalių meilę krepšiniui, manome, kad turime pakovoti dėl atrankos surengimo. Norėtume palengvinti krepšininkams kelią į olimpiadą. Nereiktų sulaužyti tradicijos, kuri tęsiasi nuo 1992-ųjų metų, kai mūsų rinktinė dalyvauja olimpinių žaidynių turnyre. Turime visi suvienyti jėgas ir šį laimėti. Manau, jog jei atrankos turnyras vyks Lietuvoje, tuo bus tikrai patenkinti visi šalies krepšinio aistruoliai“, - kalbėjo naujasis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Jam antrino ir pirmtakas, LKF garbės prezidento pareigas einantis Vladas Garastas. „Džiugu, kad Arvydas yra kupinas ryžto, nors dar reikia nuveikti nemažai dalykų. Nustebino, kad netikėtai atsirado netikėtų „klientų“. Šeštą valandą vakaro dar konkurentų nebuvo, o aštuntą atsirado. Įtariame, kad gali prie to būt prisidėjusi ir FIBA... Nustebino Makedonijos vyriausybės noras organizuoti šį turnyrą, o dabar esame priversti remtis privačių rėmėjų lėšomis ir galime atsilikti. Kai viską sprendžia valstybė, organizuoti yra gerokai lengviau“, - kalbėjo V.Garastas.

Kaip žinia, paskutinę akimirką organizuoti olimpinės atrankos varžybas užsigeidė ne tik Makedonijos vyriausybė, tačiau ir egzotiškosios Venesuela ir Angola. Makedonijos krepšinio federacija anksčiau buvo pažadėjusi paramą lietuviams, tačiau šios Balkanų šalies vadovai nusprendė veikti kitaip ir išnaudoti valstybėje šiuo metu esantį krepšinio bumą.

„Esame vienintelė šalis kandidatė, kuri nusprendėme eiti savarankiškai, be valstybės paramos. Vyriausybė per tuos pačius metus finansuoti vienos sporto šakos tokių dviejų renginių tikrai negali. Bilietai bus tam tikra istorinė vertybė“, - žadėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Jo teigimu, bilietų į atrankos turnyrą reiks parduoti tris kartus mažiau nei į Europos krepšinio čempionatą. M.Balčiūnas tikina, kad atrankos turnyras greičiausiai būtų surengtas Kaune.

„Vedam derybas su Kauno miesto vadovais. Viskas priklauso nuo jų. Pasirinkome Kauną dėl infrastruktūros ir žymiai didesnės arenos nei galėtų suteikti kiti miestai“, - pasakojo M.Balčiūnas.

Generalinio sekretoriaus teigimu, pagrindinė konkurentė yra Makedonija. „Pagrindinė problema, kad mums konkuruoti tenka ne su federacija, bet su valstybe. Tikrai skiriasi finansinis pajėgumas. Kita vertus, Europos čempionatas Lietuvoje buvo labai sėkmingas ir FIBA tikrai turėtų tuo džiaugtis. Jei vis dėlto mums pavyktų nukonkuruoti varžovus, įsivaizduojame, kad lygiomis trimis dalimis organizavimo išlaidas galėtų pasidalinti Lietuvos tautinis komitetas, privatūs rėmėjai bei galbūt vyriausybė“, - vylėsi M.Balčiūnas.

Lietuva šiame atrankos turnyre sužaistų ketverias arba penkerias rungtynes.

Kitą savaitę į Kauną turėtų atvykti FIBA vadovai ir dar kartą įvertinti Lietuvos siekius.


Šiame straipsnyje: SabonisLKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saboni

Saboni portretas
EIK TU NAKUI SU SAVO KREPSINIU IR SU SAVO buratinu, UZKNYSOT JAU SU JAIS! NUSIBODAI! ATRODO, KAD LIETUVA TIK KREPSINIU GYVENA. PRADEKIT APIE GYVENIMA RASYTI AR APIE KITAS SPORTO SAKAS. NUO TUO KREPSINIO, kur vien negrai laksto JAU BLOGA DAROSI !!!

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
Krepsininkai uzdirba didziulius pinigus, tai ju darbas.Mums gyvenimo irgi niekas nelengvina-gaunu 678Lt.Jei nori uzdirbt, lai zaidzia.Koks cia dar palengvinimas.

kovenskas bachūras

kovenskas bachūras portretas
aukščiau bambos neišoksim. Matosi pagak Žalgirio žaidimą.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių