Cs.Laszlo subūrė kariauną artėjančioms kovoms

Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę treniruojantis Csaba Laszlo paskelbė komandos sudėtį pirmosioms dvejoms 2014 m. Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms.

Visus varžovus reikia gerbti

Mūsų futbolininkai rugsėjo 7 dieną Vilniuje kovos su slovakais, o po keturių dienų Pirėjuje žais su graikais.

Lietuvos rinktinės varžovais pasaulio čempionato atrankos Europos G grupėje taip pat bus Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos bei Lichtenšteino ekipos.

Pasak Cs.Laszlo, nors grupėje nėra didžiausių futbolo valstybių, nereikėtų nuvertinti varžovų: „Vis dėlto grupėje yra neparankios komandos – Graikija, Slovakija, Bosnija ir Hercegovina. Graikai vasarą gerai pasirodė Europos čempionate, slovakai pastaruoju metu rodo gerus rezultatus ir prieš pora metų dalyvavo pasaulio čempionate. Bosniai taip pat turi pasaulinio lygio žaidėjų. Latvija – mūsų kaimynė, su latviais visada vyksta principinės kovos. O Lichtenšteino nepavyko įveikti praėjusiame atrankos cikle“.

Svarbiausia – ekipos branduolys

Į rinktinę po pertraukos grįžta jaunimo komandoje žaidęs Arvydas Novikovas. Cs.Laszlo pagyrė ir A.Novikovo komandos draugą Edinburgo „Hearts“ klube Marių Žaliūką, kuris iki rugpjūčio viduryje vykusios dvikovos su Makedonija praleido keletą rinktinės kontrolinių rungtynių.

„Visada sakiau, kad jei gerai žaisi klube – durys į rinktinę atviros. A.Novikovui žaidžia savo komandoje dabar jis gavo šansą rinktinėje. Turiu pagirti ir M.Žaliūką, jis paliko teigiamą įspūdį rungtynėse su Makedonija. Išlaikęs tokį nusiteikimą jis gali tapti vienu rinktinės lyderių“, – sakė Cs.Laszlo.

Pasak stratego, komanda pirmiausia turi turėti branduolį, o prie jo galima jungti tuos žaidėjus, kurie tuo metu yra geriausioje sportinėje formoje ar gali būti naudingi rinktinei žvelgiant į perspektyvą.

„Turime po kelis futbolininkus kiekvienoje pozicijoje, kurie rinktinėje žaidžia jau seniai. Tačiau taip pat kviečiame žaidėjus, kurie yra pakilime, o kuriems nesiseka – nekviečiame. Pavyzdžiui, Linui Pilibaičiui dabar sunkus laikotarpis, jis nežaidžia savo klube. Kitas pavyzdys – Andrius Velička, kuris pastaraisiais metais rinktinėje nefigūravo, bet šiemet su Rusija ir Baltarusija buvo vienas geriausių komandoje, – dėstė Cs.Laszlo. – Puolime Tadas Labukas bus mums naudingas artėjančiose rungtynėse dėl savo fizinių ir kovingumo savybių. Suteikiame galimybę ir jaunesniems žaidėjams – A.Novikovui, Deivydui Matulevičiui. Jie po kelių metų turės pakeisti veteranus.“

Rinktinėje rugsėjį nebus gynėjo Mariaus Stankevičiaus ir saugo Mariaus Papšio. Abu futbolininkai tik neseniai atsigavo po patirtų traumų.

Rungtynės išryškino trūkumus

Cs.Laszlo teigimu, šiemet sužaistos penkerios kontrolinės rungtynės padėjo jam ir komandai susipažinti bei išryškinti, kur labiausiai reikia tobulėti.

„Didžiausios problemos – kūrybingumas ir įvarčiai. Nors tai ir nėra naujas dalykas šiai rinktinei. Rungtynėse su Makedonija ginantis ir aikštės viduryje sužaidėme gerai, bet puolant ne. Bet nekaltinu puolėjų – tai visos komandos darbas. Tobulinti žaidimą atakuojant bus viena pagrindinių mūsų užduočių treniruotėse“, – sakė specialistas iš Vengrijos.

Pirmasis rinktinės barjeras – Slovakija.

„Dauguma Slovakijos rinktinės žaidėjų atstovauja užsienio klubams – ir tokiuose klubuose kaip „Liverpool“, „Napoli“, „Zenit“. Slovakai – gerai fiziškai pasirengusi komanda, su aukštais žaidėjais. Jie gerai žaidžia kontratakose, ypač per standartines situacijas. Tai komanda, kuri namuose žaidžia ne itin gerai, bet ypač pavojinga išvykoje – šiemet svečiuose jie įveikė Daniją, Turkiją, anksčiau – Rusiją“, – varžovus gyrė treneris.

Lietuvos rinktinė

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“ FC, Turkija), Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev“, Bulgarija), Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija);

Gynėjai: Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe“, Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija), Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija), Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva“), Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“);

Saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania“, Rusija), Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija), Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija), Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior“, Kazachstanas), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija).

Puolėjai: Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia“, Italija), Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie“, Lenkija), Andrius Velička (Suvalano „AZAL“, Azerbaidžanas), Tadas Labukas (Rygos „Skonto“, Latvija), Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija).


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kariauna dd

kariauna dd portretas
na jaigu ta kariauna tokia pat kaip ir paviesinta internete kuri nesugeba atitaryt duru,ir apsijuoke per visa pasauli.tai treneris geriau tegu ima krepsi ir varo ten is kur atleke
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių