J. Plaza - nepataisomas optimistas. O jūs? („Žalgirio“ šansai)

Traumos. Pabėgę krepšininkai. Slides tepęs savininkas. Milijoninės skolos. Apmaudūs pralaimėjimai.

Dar daugiau skausmo Kauno „Žalgirio“ (4-6) komandai ir sirgaliams būtų sunku net sugalvoti. Jeigu kalbėtume kovų be taisyklių terminais, Joano Plazos kariai yra taip aptalžyti, kad spjaudosi kraujais.

Bet jie vis tiek tiki nedidele viltimi, kuri, kaip sakoma, miršta paskutinė. Optimisto iki kaulų smegenų treniruojami žalgiriečiai turi viltį, tiksliau nedidelių teorinių šansų, dar sukurti stebuklą Eurolygos E grupėje.

Nors „Žalgiris“ dėl traumos neteko ir šio sezono lyderio Marko Popovičiaus, J.Plaza ketvirtadienį atsisakė pasiduoti kovoje dėl Top-8. Kaip Lietuvos čempionams, gąsdinusiems Europą reguliaraus sezono metu, dar išsigelbėti Top-16 etape?

Paskutinė viltis beveik garantuotai mirtų, jei „Žalgiris“ penktadienį išvykoje pralaimėtų Maskvos CSKA (7-3). Iki Top-16 etapo pabaigos likus tris turams Kauno klubas nebegalėtų pavyti nei „Real“ (9-1), nei „Anadolu Efes“ (8-2), nei CSKA, o „Panathinaikos“ (6-4), vargu, ar nelaimėtų nė karto, nes dar žais du mačus su grupės autsaiderėmis iš Vokietijos.

Tik pergalė palaistytų paskutinę „Žalgirio“ viltį, kuri, sėkmingai susiklosčius kitiems mačams, galėtų pražysti Top-8 kelialapiu.

Idealiu atveju, „Žalgiriui“ prieš CSKA reikėtų laimėti daugiau, nei buvo pralaimėta namuose. Tai reiškia –bent 14 taškų skirtumu (73:87). Nors „Žalgiris“ šį sezoną kartą laimėjo Maskvoje (74:68), bet tai padarė VTB Vieningoje lygoje, dar su M.Popovičiumi, Pauliumi Jankūnu, Tremmellu Dardenu ir „tik“ 6 taškų skirtumu.

Visgi – laimėjo! Atsirevanšavęs didesniu skirtumu „Žalgiris“ įgytų tarpusavio pranašumą, o atsilikimą nuo CSKA sumažintų iki dviejų pergalių. Jei Lietuvos čempionai laimėtų viską, CSKA iš likusių trijų kovų turėtų pralaimėti bent dvi. Įmanoma.

O kas būtų, jei „Žalgiris“ penktadienį laimėtų, bet mažesniu nei 14 taškų skirtumu? Tarpusavio pranašumą turėtų CSKA ir „Žalgiriui“ nebeužtektų laimėti tiek pat mačų, kad aplenktų Rusijos čempionus E grupėje. Reikėtų tikėtis, kad CSKA pralaimės viską. Vargu.

Taip pat ir su „Panathinaikos“, kuris penktadienį namuose greičiausiai nugalės ALBA (1-9), ir prieš „Žalgirį“ turės dviejų pergalių atsargą (žinoma, jei Kauno klubas laimės Maskvoje). Blogiausia, kad CSKA ir „Panathinaikos“ tarpusavyje dar žais, o tai reiškia, kad viena iš jų bent vieną pergalę dar tikrai iškovos.

„Žalgiriui“ reikalingo chaoso E grupėje gali įnešti „Unicaja“ (5-5) ekipa, kuri šiuo metu užima aukštesnę vietą, nors Lietuvos čempionams nusileido abukart. Gelbėjimosi ratu Kauno klubui taptų situacija, kai net keturi klubai E grupės finiše surinktų po tiek pat pergalių.

Kad šis scenarijus virstų realybe, „Žalgiriui“ per likusius keturis turus reikia visų 4 pergalių, CSKA – 1, „Panathinaikos“ – 2, o „Unicaja“ – 3.

Likęs tvarkaraštis

CSKA

N su Žalgiriu

I su Unicaja

N su Real

I su Panathinaikos

Panathinaikos

N su ALBA

I su Real

I su Brose

N su CSKA

Unicaja

I su Real

N su CSKA

I su Anadolu

N su ALBA

Žalgiris

I su CSKA

N su Anadolu

I su ALBA

N su Brose

Paaiškinimas: N – namuose, I – išvykoje.


Pirmiausia būtų skaičiuojami laimėjimai tarpusavio mačuose (greičiausiai būtų lygūs), o tuomet – taškų sanktykis, kuris yra palankus „Žalgiriui“.

Tarpusavio pranašumai

Klubas

Pergalės

Taškų santykis

CSKA

2

+18

Panathinaikos

3

-12

Unicaja

2

-10

Žalgiris

2

+4

Pastaba: pergalės ir taškų santykis dar keisis, kai minimi klubai sužais visus mačus tarpusavyje.


Lietuvos čempionai bent į ketvirtą vietą pakiltų ir jei po lygiai pergalių E grupės finiše iškovotų „Žalgiris“, „Unicaja“ bei CSKA.

Teoriškai visus likusius E grupės mačus dar gali pralaimėti ir „Anadolu Efes“, bet „Žalgirio“ išsigelbėjimo stebuklui tai nesutrukdytų, jei būtų įgyvendintos viršuje aprašytos sąlygos.

Taigi likusiuose turuose „Žalgirio“ sirgaliai turi palaikyti ne tik savo mylimą komandą, bet ir „Unicaja“. Žinoma, taip pat laukti dovanų iš CSKA ir „Panathinaikos“ krepšininkų.

E grupė

Vieta

Klubas

Rung.

Perg.

Pral.

Įmesta

Praleista

Tšk. sant.

1

Real

10

9

1

780

723

+57

2

Anadolu Efes

10

8

2

738

710

+28

3

CSKA

10

7

3

805

719

+86

4

Panathinaikos

10

6

4

700

708

-8

5

Unicaja

10

5

5

720

739

-19

6

Žalgiris

10

4

6

780

741

+39

7

ALBA

10

1

9

681

772

-91

8

Brose Baskets

10

0

10

727

819

-92

Į kitą etapą, Eurolygos ketvirtfinalį, pateks keturios geriausios komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamone

Nesamone portretas
Pavare kazkas miegodamas straipsny ,rasau ,bet ka rasau tai nezinau >Dar yra vienas varijantas kitos komandos gautu traumas ,kiti susirgtu ir nebutu kam zaisti finale ,atrodo galimas varijantas

deimantavičiūtė

deimantavičiūtė portretas
''žalgirio'' šansai laimėti yra ...nuliniai ?

ZK

ZK portretas
Sita ponia Angele, tikra, buratinovo vykdo uzduotis ,kad neliktu Zalgirio ir su kuo didesnemis butu skolomis ,kad be bankroto nebutu nieko galima padaryti,sansai- ju nera,Ponia Angele jau atsibodo jusu makaronai ir toks abejingumas Zalgirio komandai,zaidejams,manau miestas turi su Ubigu nutraukti koncesijos sutarti uz padarytus pazeidimus,vienasaliskai padidinus istatytini kapitala,be savyvaldybes pritarimo....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių