„Neptūnas“ nešvenčia: prizininkai paaiškės Prienuose (komentarai)

Klaipėdos „Neptūnui“ nepavyko pasinaudoti pirmąja proga iškovoti LKL bronzos medalių. „Prienai“ išvykoje 90:81 (29:21, 22:20, 22:22, 17:18) įveikė klaipėdiečius ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 2:2.

Trečiosios vietos laimėtojas paaiškės lemiamose rungtynėse, kurios bus žaidžiamos gegužės 13 dieną Prienuose.

Komentarai

Virginijus Šeškus („Prienų“ vyr. treneris): „Vykdamas čia iš žaidėjų veidų, nuotaikų jaučiau, kad mes laimėsime. Pabaigoje buvo labai sunku. Atrodė, kad dar vienas kitas taiklus „Neptūno“ metimas, sėkmingas spaudimas ir... bet mes atsilaikėme. Noriu pabrėžti, kad nuo kovo 1-os mums tai buvo 20 mačas. Žaidžiame rungtynes kas 3 dienas. Ne šiaip rungtynes, o sunkius mačus su „Lietuvos rytu“, „Žalgiriu“, LKF, BBL finalai. Žaidėjai išsekę, bet turėsime tris dienas atsigauti. Namuose laimėti nebus lengva, nes dabar jau mes jausime spaudimą užbaigti šią seriją savo žiūrovų akivaizdoje", - trenerio žodžius cituoja portalas sportin.lt.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Toks tas sportas. Gali nutikti visko. Deja, pralaimėjome. Kokios priežastys? „Prienai“ geriau susitvarkė su įtampa. Mes prastai gynėmės. Praleidome daug taškų, ypač pirmajame kėlinyje. Tada bandėme vytis, skubėjome, klydome. Tačiau serijos dar nepralaimėjome. Reikės eiti sunkesniu keliu – laimėti varžovo aikštelėje. Deja, dabar viskas spręsis Prienuose. Noriu tikėti, kad kitos rungtynės bus visai kitokios, lyginant su šitomis.“

Komandų startiniai penketai:

„Neptūnas“: Rashaunas Broadusas, Martynas Mažeika, Deividas Gailius, Valdas Vasylius ir Vytautas Šarakauskas.

„Prienai“: Gintaras Kadžiulis, Artūras Milaknis, Gediminas Orelikas, Siimas-Sanderis Vene ir Artūras Valeika.

Pirmąsias dvi mačo minutes sėkmingiau sužaidė aikštės šeimininkai (5:2). Nors po A.Milaknio ir G.Oreliko metimų „Prienai“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (6:5), R.Broadusas ir D.Gailius sugrąžino minimalią persvarą (12:11). Vis tvirčiau aikštėje jautėsi vienintelis svečių „centras“ A.Valeika bei S.Vene, kurių 9 taškai paeiliui sukrovė Prienų klubui pranašumą (20:17). Matydamas gerėjantį varžovų žaidimą, K.Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės, tačiau po jos prieniškiai ir toliau žaidė galingai – A.Milaknio šūvis iš toli ir efektingas A.Valeikos dėjimas sukrovė rekordinę persvarą (25:19). Artėjant kėliniui į pabaigą svečiai dar labiau atitolo, po rezultatyvių pirmųjų dešimties minučių – 29:21 priekyje „Prienai“.

Pakiliai žaisdami V.Šeškaus auklėtiniai antrajame kėlinyje tęsė sėkmingą atkarpą – po G.Oreliko dvitaškio „Prienų“ pranašumas pirmą kartą tapo dviženklis (33:21). Įspūdingai žaidęs D.Gailius pelnė 17-ąjį tašką, o „Neptūno“ deficitas šiek tiek sumažėjo (29:36). Aikštės šeimininkai iš viso laimėjo atkarpą 10:3 ir po R.Broaduso tritaškio ekipas skyrė 5 taškai (34:39). Labiau varžovams priartėti neleido „Prienų“ lyderiai A.Milaknis ir G.Orelikas (43:36). Mesdamas iš toli ir toliau neklydo R.Broadusas, smeigęs dar vieną tolimą metimą (41:46). Kėlinio pabaigoje meškos paslaugą „Prienams“ padarė D.Gailius, kuris buvo nubaustas technine pražanga – G.Orelikas sumetė abu baudos metimus ir sugrąžino savo komandai dviženklį pranašumą – 51:41.

Antrąją rungtynių pusę rezultatyviau pradėję svečiai dar labiau atitrūko ir laikė iniciatyvą savo rankose (60:46). „Neptūnas“ visais būdais stengėsi spurtuoti ir apkarpyti deficitą, tačiau į visus jų mėginimus tuo pačiu atsakydavo ir „Prienai“ (67:53). Aikštės šeimininkai vis dažniau klydo, tačiau ne visas dėkingas progas pavykdavo išnaudoti ir prieniškiams. Pagirtinai ketvirčio pabaigoje sužaidė Giedrius Gustas – 4 gynėjo taškai vos per kelias sekundes sumažino atsilikimą iki 10 taškų, koks buvo ir prieš prasidedant šiam kėliniui – 63:73.

D.Gailiaus tritaškis prasidėjus paskutinei mačo atkarpai suteikė daug vilčių „Švyturio“ arenoje susirinkusiems sirgaliams, tačiau į tai G.Kadžiulis ir G.Orelikas atsakė tuo pačiu ir „Prienai“ vėl priekyje užtikrintai (81:66). Svečiai atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – net keturi krepšininkai savo sąskaitose turi po 4 asmenines pražangas. L.Mikalauskas pratęsė snaiperių šou, taip pat ir gynyboje klaipėdiečiai žaidė solidžiau (71:81). Kantriai atakas rezgę V.Šeškaus krepšininkai užtikrintai pirmavo – A.Valeikos dėjimas atstatė 15 taškų persvarą (88:73). Aikštės šeimininkai dviem metimais sumažino atsilikimą, tačiau po G.Oreliko dvitaškio prasidėjus paskutinei minutei „Neptūno“ deficitas vėl buvo 12 taškų (78:90). Paskutinėmis akimirkomis M.Mažeika pasižymėjo tritaškiu, tačiau tai rezultato iš esmės nekeitė – „Prienai“ rezultatu 90:81 išlygino pusfinalio serijos rezultatą – 2:2.

„Prienai“: A.Milaknis (5/6 tritaškiai) 23, G.Orelikas (6/9 dvitaškiai, 9 atk. kam.) 22, A.Valeika (9/12 dvitaškiai) 21, G.Kadžiulis 11, S.Vene (6 atk. kam.) 9, P.Ivanauskas (6 rez. perd.) 4.

„Neptūnas“: D.Gailius (7/12 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai) 28, R.Broadusas (4/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai) 17, V.Šarakauskas (8 atk. kam.) 11, A.Butkevičius (7 atk. kam.) 9, M.Mažeika ir G.Gustas po 6.


Šiame straipsnyje: LKLNeptūnasPrienai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lūgnė

Lūgnė portretas
valiooooo Prienai. Myliu Prienus.

to ziopliams

to ziopliams portretas
neptunas ziopliu komanda,viskas aisku Prienai laimes valio Rudupiui,o kaimo jurgeliai ir toliau max 4 vieta ne daugiau.tai kad zuvies smirdmiestis kaip smirdejo sportiniais pasiekimais taip ir smirdes.

negražiai

negražiai portretas
kalbi 2- asis komentatoriau. Reikia gerbti tas komandas, aš irgi už Prienus, bet ir Neptūnas gera komanda. Gerai vyrai kovoja, jiems padėka ir fanų palaikymas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių