Paaiškėjo visi Europos lygos pusfinalio dalyviai

UEFA Europos lygoje sužaisti likę atsakomieji ketvirtfinalio susitikimai.

Lietuvos futbolo rinktinės vartininko Giedriaus Arlauskio atstovaujamas Kazanės „Rubin“ klubas atsakomajame UEFA Europos lygos ketvirtfinalio mače minimaliu rezultatu 3-2 įveikė Londono „Chelsea“ ekipą, bet kelialapio į turnyro pusfinalį neiškovojo.

Šeimininkai savo padėtį susikomplikavo jau pačioje susitikimo pradžioje. Penktą minutę įvartį įmušęs Fernando Torresas išvedė svečių komandą į priekį. Ispanui rezultatyvų perdavimą atliko saugas Frankas Lampardas.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką įvarčių nepavyko įmušti nei „Rubin“, nei „Chelsea“ futbolininkams, todėl po pirmojo kėlinio rezultatas buvo vis dar 1-0.

Antrojo kėlinio pradžioje krito du greiti įvarčiai. 51 minutę rezultatą išlygino Kazanės komandos narys Marcano, bet vos po keturių minučių dar kartą Londono klubą į priekį išvedė Victoras Mosesas ir jo tikslus smūgis.

62 minutę šeimininkams dar kartą pavyko rezultatą išlyginti. Puikaus komandos draugo Cristiano Ansaldi perdavimo sulaukęs Gokdenizas Karadezinas atsiradusia galimybe pasinaudojo ir nuginklavo svečių ekipos vartininką Petrą Čechą.

Šiame susitikime „Rubin“ klubo viltis kovoti dėl vietos Europos lygos pusfinalyje atgaivino Bibraso Natcho realizuotas vienuolikos metrų baudinys. Žydas išvedė šeimininkus į priekį 75 minutę.

Deja, bet per likusias 15 antrojo kėlinio minučių Kazanės komandos futbolininkams daugiau pelnyti įvarčių nepavyko ir kelialapį į turnyro pusfinalį iškovojo „Chelsea“ ekipa.

Vartininkas iš Lietuvos G.Arlauskis trenerio sprendimu liko sėdėti ant atsarginių suolelio.

Ir toliau be Garetho Bale‘o rungtyniaujanti Londono „Tottenham“ ekipa išvykoje po vienuolikos metrų baudinių serijos turėjo pripažinti Šveicarijos „Basel“ klubo pranašumą, kuris iškovojo kelialapį į turnyro pusfinalį.

Rungtynės Bazelyje prasidėjo apylygiu komandų žaidimu, bet pirmi įvartį įmušė svečiai. Įpusėjus kėliniui „Spurs“ ekipą į priekį išvedė Clintas Dempsey.

Deja, vos po keturių minučių trenerio Andre Villas-Boaso auklėtinių nuotaikos tapo kiek niūresnės, kadangi šeimininkų gretose pasižymėjo Mohamedas Salahas. „Basel“ puolėjas įvartį pelnė 27 minutę ir atstatė rungtynėse pusiausvyrą.

Po didžiosios pertraukos į aikštę grįžę abiejų komandų futbolininkai dar kartą kibo vieni kitiems į atlapus, bet šį kartą įvartį įmušė šeimininkai. 49 minutę Bazelio klubui įvartį pridėjo Aleksandaras Dragovičius ir rezultatas tapo 2-1.

Antrąjį įvartį praleidę svečiai nieko nelaukę šturmavo „Basel“ ekipos vartus. Vos per šešias minutes du šeimininkų futbolininkai užsidirbo geltonas korteles, todėl kuo toliau, tuo labiau rungtynėse darėsi karšta.

82 minutę dar kartą „Tottenham“ komandos gretose pasižymėjo C.Dempsey, kurio antrasis įvartis išlygino ne tik, kad šių rungtynių, bet ir visos serijos rezultatą, todėl nuaidėjus arbitro pagrindinio laiko pabaigos švilpukui, ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Per pratęsimo kėlinius savo pranašumo įrodyti nepavyko nei šeimininkams, nei svečiams. Nors daugiau pavojingų epizodų sukūrė „Basel“ ekipa, jos pastangų trečiajam įvarčiui nepakako ir futbolininkams teko mušti vienuolikos metrų baudinius.

Verta paminėti tai, kad pratęsimo metu Bazelio ekipa turėjo kiekybinę persvarą, nes prieš pagrindinio laiko pabaigą raudoną kortelę prieš save išvydo Londono komandos gynėjas Janas Vertonghenas.

Ties vienuolikos metrų žyma sėkmė lydėjo „Basel“ komandos futbolininkus, kurie, kaip ir minėjome iškovojo kelialapį į Europos lygos pusfinalį.

Kitose ketvirtadienio vakaro rungtynėse kelialapius į Europos lygos pusfinalius iškovojo Stambulo „Fenerbahce“ ir Lisabonos „Benfica“ klubai. Turkai bendru serijos rezultatu 3-1 įveikė Romos „Lazio“, o portugalai taip pat bendru rezultatu 4-2 privertė pasiduoti „Newcastle“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių