Ž.Balčiūnaitė startuos Jokohamoje

Maratono bėgikė Živilė Balčiūnaitė išmėgins jėgas Japonijoje, kur yra pasiekusi Lietuvos rekordą.

Ž.Balčiūnaitė sekmadienį dalyvaus tradiciniame Jokohamos maratone, kuriame taip pat startuos dar 541 bėgikė. Lietuvė yra viena iš 11 lengvaatlečių, gavusių vardinius kvietimus į šias varžybas. Išskirtinio dėmesio taip pat sulaukė penkios japonės bei Rumunijos, Kenijos, Etiopijos, Italijos ir Rusijos stajerės.

Tarp Ž.Balčiūnaitės varžovių bus Pekino olimpiados čempionė Constantina Dita (Rumunija) bei vicečempionė Catherine Ndereba (Kenija).

„Tikiuosi, kad neatsinaujins klubo trauma, tuomet viskas bus gerai“, - prieš išvykdama į Japoniją sakė Lietuvos sportininkė. Būtent dėl klubo skausmų šiemet Vokietijoje vykusiame pasaulio čempionate Ž.Balčiūnaitė pasirodė prasčiau, nei tikėjosi.

Maratonininkės treneris Romas Sausaitis viliasi, kad Živilė įveiks distanciją greičiau nei per pustrečios valandos ir galbūt pakartos ar netgi pagerins asmeninį, taip pat ir šalies rekordą, kuris jai priklauso nuo 2005-ųjų ir buvo pasiektas Tokijuje - 2 val. 25 min. 15 sek.

Geriausią rezultatą šį sezoną pasaulyje yra pasiekusi Vokietijai atstovaujanti buvusi kazachstanietė Irina Mikitenko - 2 val. 22 min. 11 sek., o Lietuvoje kol kas pirmauja šiaulietė Rasa Drazdauskaitė - 2 val. 30 min. 29 sek. 


Šiame straipsnyje: balčiūnaitėŽivilėmaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių