Girulių bibliotekoje – poezija ir pantomima

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 16 d. 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10 A) vyks netradiciniai skaitymai – juos apipins pantomimos miniatiūros poeto Justino Marcinkevičiaus (1930–2011) kūrybos temomis.

J. Marcinkevičiaus poeziją skaitys Vida Rimkė ir Saulė Jakevičiūtė. Tarp skaitymų pantomimą atliks profesionalus aktorius, režisierius Virgis Bortkevičius.

Didžiajai daliai Lietuvos žmonių užtenka įvardyti – Justinas Marcinkevičius, ir jau aišku, apie kokį žmogų kalbama. Tai aukščiausias titulas, kokio gali sulaukti viešas žmogus, poetas. „Giliau nei žodžiai – taip galima apibūdinti jo kūrybą, kuri, kad ir kaip būtų apmaudu, šiandienos realijose įvairiai interpretuojama. Rašydamas sudėtingu laikmečiu, J. Marcinkevičius savo kūrinius koduodavo metaforomis, užuominomis, nutylėjimais. Todėl ir mes, bibliotekininkai, atskleisti šio poeto kūrybos branduoliui pasirinkome ne tik garsinius skaitymus, bet ir pantomimą – vaidinimą, pagrįstą plastiniais kūno išraiškų ir veido raumenų judesiais bei gestais“, – teigė vakaro rengėjai.

„Šis vakaras – simbolinis prisilietimas prie poeto J. Marcinkevičiaus kūrybos, ją tematiškai klasifikuojant ir perkeliant į pantomimos žanrą“, – sakė aktorius V. Bortkevičius.

I. Kanto biblioteka turėjo ypač gražų ryšį su J. Marcinkevičiumi, apie tai byloja poeto įrašas svečių knygoje 1985-aisiais: „Ačiū jums, mūsų pajūrio knygos namai, už kelią, kurį jūs tiesiate į žmonių širdis, už gėrį, kurį sėjate, už grožį, kurį ugdote! Lenkiuosi bibliotekos darbuotojams, surengusiems poezijos vakarą, kurio metu dar labiau įsimylėjau Klaipėdą. Tad ir sakau – iki pasimatymo, gerieji žmonės!“

Uostamiesčio bibliotekininkai kviečia pasimatyti Girulių bibliotekoje ir širdimi pajausti nepaprastą J. Marcinkevičiaus poezijos pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
O Blinkevičiūtė ten dalyvaus ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių