Gyvenimo trapumas – absurdo apsuptyje

Juodojo humoro ir egzistencijos klausimų, nuotykių ir gyvenimą keičiančių sprendimų kupinas prancūzų režisieriaus Alberto Dupontelio filmas „Sudie, kvailiai“ nepaliko abejingų klaipėdiečių, atvykusių į kino teatrą „Arlekinas“ dalyvauti dar viename uostamiestyje vykstančio kultūros festivalio „Inkultūracija“ renginyje.

Kultūros fabrike veikiančiame kino teatre „Arlekinas“ žiūrovų salė buvo beveik pilnutėlė. Filmą pristatė kultūrinių renginių organizatorė Klaipėdoje Ūkana Kapačauskaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad turime unikalią galimybę panirti į A. Dupontelio filmo „Sudie, kvailiai“ pasaulį. Tai filmas, kuris privers mus juoktis ir susimąstyti apie tam tikras rimtas problemas“, – sakė Ū. Kapačauskaitė.

Ji trumpai papasakojo apie režisieriaus karjeros pradžią. Jis buvo aktorius, vėliau pradėjęs siekti režisieriaus karjeros. Be to, A. Dupontelis ir pats vaidino minėtame filme personažą, vardu Žakas.

Tai filmas, kuris privers mus juoktis ir susimąstyti apie tam tikras rimtas problemas.

„Jis sugeba derinti komediją su rimtomis ir skaudžiomis temomis. Jo kūrybai būdingos siurrealistinės ir satyrinės situacijos, kuriose analizuoja visuomenės problemas ir žmogiškus santykius, kaip ir šiame filme“, – akcentavo kultūrinių renginių organizatorė.

Filmas 2020 m. buvo paskelbtas geriausiu metų filmu ir apdovanotas septyniais Cezario – nacionalinio Prancūzijos kino – apdovanojimais. Jame pasakojama apie moterį Siuzę Trapė, kuri, sužinojusi, kad serga nepagydoma liga, nusprendžia ieškoti savo sūnaus, kurį pagimdė būdama paauglė ir tėvų priversta atidavė įvaikinti.

Prie jos sūnaus paieškų prisideda dar du tarsi netikėtai atsiradę personažai, taip pat savotiškai ieškantys savo gyvenimo prasmės.

„Sudie, kvailiai“ – tai ne tik juodojo humoro komedija, bet ir gilus egzistencinis filmas, kuris per absurdiškas ir kartais širdį draskančias situacijas atskleidžia mūsų gyvenimo trapumą ir žmogiškas svajones“, – pažymėjo Ū. Kapačauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių