I. Kanto bibliotekos padaliniuose pristatys konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančius leidinius

Kovo pirmąją savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose pristatomi net septyni konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujantys leidiniai. Kviečiama atvykti „pasmaližiauti“ ne tik knyga, bet ir autorių pasakojimais apie jų „kūdikių“ gimimą. Pristatymai labai skirtingi – susipažinsite su Lietuvos jūrų muziejuje gyvenančiais pingvinais, kunigo Mykolo Vaitkaus gyvenimu, galėsite pavartyti ekologiškas knygas, pakeliausite po Tauragės ir Kuršių nerijos kraštus, išgirsite Sauliaus Grinkevičiaus eiles.

· Kovo 5 d. 11 val. Vaikų ir jaunimo skyriuje (Danės g. 7) knygos „Pingvinas lituanicus, arba lietuviško pingvino istorija“ pristatymas vaikams. Knygoje muziejaus biologas, tikras pingvinų draugas Pavelas Kulikovas pasakoja apie seniausiai Lietuvos jūrų muziejuje gyvenančius pingvinus, dalijasi faktais apie jų protėvius ir giminaičius. Smagiausios pingvinų gyvenimo istorijos čia liejasi ne tik žodžiais, bet ir šmaikščiomis dailininkės Viktorijos Ežiukas sukurtomis iliustracijomis. Lietuvos jūrų muziejaus pingvinai nekantrauja susipažinti su kiekvienu skaitytoju. Susitikime dalyvaus pats P. Kulikovas.

· Kovo 5 d. 17 val. Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) pristatomos dvi knygos: „Tauragės krašto dvarų beieškant“ (leidėjas – spaustuvė „Druka“) ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos leidinys „Kuršių nerijos nacionalinis parkas“. Šios knygos skirtos mėgstantiems keliauti ir norintiems pažinti gimtąjį kraštą. Tauragės krašto draugija savo leidinyje supažindina su nusipelniusio Tauragės krašto paminklosaugininko, kraštotyrininko Edmundo Mažrimo vykdytų ekspedicijų 1987 m. ir 1993 m. po 57 buvusius Tauragės krašto dvarus medžiaga. Fotografijų albumas „Kuršių nerijos nacionalinis prakas“ reprezentuoja Kuršių neriją.

· Kovo 6 d. 17 val. I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) S. Jokužio leidyklos-spaustuvės knygų (Vaitkaus Mykolo „Atsiminimai“ ir Sauliaus Grinkevičiaus „Slėpiniai“) pristatymas. Renginio svečiai: S. Grinkevičius, S. Jokužio leidyklos-spaustuvės vadovė leidybai Aurelija Undžienė ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorė Aurelija Butkutė-Norkevičienė. „Atsiminimai“ – M. Vaitkaus kūrybos „gulbės giesmė“, sudaryta iš devynių memuarų knygų, leistų 1962–1969 m. JAV. „Slėpiniai“ – S. Grinkevičiaus poezijos knyga, kurioje sugulė 111 eilėraščių. Autorius trumpai apie savo knygą: „Laikas nepavaldus mintims, mintys neturi ribų, jausmai neišmatuojami, o dėlionėse gimsta kelionės laiku.“

· Kovo 7 d. 17 val. „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) Ilonos Ugintės knygų „Visa tai, kas esu“ ir „Žmogus avansu“ pristatymas. Leidėjas – spaustuvė „Druka“. Šioms knygoms išleisti nebuvo nukirstas nė vienas medis – knygos yra atspausdintos ant ekologiško popieriaus, pagaminto iš 100 proc. perdirbtos makulatūros be optinių balinimo priemonių ir chloro. Lyrikos rinkinys „Visa tai, kas esu“ neturi jokios chronologijos. Šio rinkinio eilėraščius jungia tik laikotarpis, kada jie parašyti nuo 2003-iųjų iki 2023-iųjų. „Žmogus avansu“ – autorės pasaulėžiūros atspindys, suprojektuotas pastarųjų pasaulio įvykių kontekste. Knyga yra tarytum ankstesnės autorės knygos „Tu esi Kūrėjas“ tęsinys, todėl galima rasti daug panašumo, tęstinumo ir asociacijų.

Konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ leidinių paroda eksponuojama „Kauno atžalyno“ bibliotekoje (Kauno g. 49, Klaipėda).

Renginių programą ar pasikeitimus galima sekti, o taip pat balsuoti, bibliotekos svetainėje: www.biblioteka.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių