Konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ – rekordinis leidinių skaičius

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka skelbia tradicija tapusio konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ pradžią. Šiemet jame dalyvauja rekordinis skaičius leidinių – net 37 skirtingų žanrų ir tematikos knygos.

I. Kanto bibliotekos Meno skyriaus vadovė Birutė Skaisgirienė pažymėjo, kad tarp šių knygų – keturios poezijos, penkios istorinio žanro, penki autobiografinių akcentų turintys albumai, keturi proginiai leidiniai, yra ir vaikams skirta knyga, taip pat dviejų bibliotekininkių kūriniai.

„Beveik visos knygos tematiškai yra susijusios su Klaipėda. Bandžiau pasižiūrėti, kiek yra klaipėdietiškų knygų, suskaičiavau 25, kurios vienaip ar kitaip siejasi“, – sakė B. Skaisgirienė.

Konkursas šiemet vyksta jau 18-ąjį kartą. Jame iš viso dalyvauja keturios leidyklos, aštuoni leidėjai ir 14 autorių klaipėdiečių, kurie savo knygas išleido Klaipėdos ir kitose Lietuvos leidyklose. Visi jie pristatys savo kūrinius skaitytojams I. Kanto bibliotekos padaliniuose.

Mes džiaugiamės, kad autoriai rašo, kad domisi Klaipėda, jos istorija, žmonėmis, kultūra.

Tačiau už labiausiai patikusią knygą klaipėdiečiai gyvai galės balsuoti tik „Kauno atžalyno“ (Kauno g. 49) padalinyje arba internetu – bibliotekos svetainėje. Balsavimas vyks iki balandžio 26 d., o nugalėtojas bus paskelbtas balandžio 30-ąją.

Šiemet konkurse naujovė – vietoj dviejų nominacijų bus trys.

„Bus išrinkta gražiausia knyga, populiariausia ir klaipėdietiška, tai trečioji naujoji nominacija, kuri atsirado šį konkursą organizuojant 18-ąjį kartą. Laimėtojams prizus jau kuria menininkas Saulius Bertulis“, – sakė I. Kanto bibliotekos direktorė Renata Rudienė.

Tarp autorių – ne tik klaipėdiečiai. Keturi yra ilgai gyvenantys Klaipėdoje ir savo kūrinius dedikavę būtent uostamiesčiui.

„Mes džiaugiamės, kad autoriai rašo, kad domisi Klaipėda, jos istorija, žmonėmis, kultūra. Manau, kad konkurencija yra gerai“, – tikino R. Rudienė.

Pirmasis susitikimas su knygos autoriumi vyks jau kitą savaitę – vasario 27 d. 17 val. I. Kanto bibliotekoje (Turgaus g. 8) Arvydas Juozaitis pristatys dvi savo knygas: „Kudirka – buvau atėjęs“ ir „Kauno saulė II. Miesto epas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių