I. Kanto festivalis – lyg kelionė į nuotykį

Įvyko dar vienas Klaipėdoje organizuojamo festivalio „Kanto dienos Klaipėdoje“ renginys – 48-ojo tarptautinio Renatės Lūšis vardo Vandens medijų plenero „Laudacija Imanueliui Kantui: vaizduotė ir realybė“ uždarymas.

Festivalį Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka organizuoja pirmą kartą.

O šeštadienį klaipėdiečiai ir svečiai susirinko į Turgaus gatvėje esantį „Pajūrį“. Čia jie galėjo ne tik pamatyti, bet ir įsigyti dailininkų iš įvairių Lietuvos ir užsienio miesto tapybos darbų.

Renginio pradžioje vyko menininkės Simonos Martinkutės performansas „Švie...“, kurio metu ji per salę basomis kojomis žygiavo iki į antrą aukštą vedančių laiptų, prie kurių stūksojo įvairių spalvų stiklo šukės. Menininkė užlipo ant šukių ir tęsė savo kelionę į antrą aukštą, tarsi kviesdama sekti paskui.

„Pirmą kartą organizuojame tokio masto plenerą, labai drąsiai nėrėme į šią avantiūrą. Aš manau, kad mums pavyko, mes labai stengėmės“, – svečiams susirinkus apžiūrėti dailininkų darbų kalbėjo I. Kanto bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Šansas: klaipėdiečiai renginio metu galėjo ne tik apžiūrėti, bet ir įsigyti dailininkų darbų. / I. Kiseliovaitės nuotr.

Dar viena plenero paroda vyksta Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir socialinių mokslų fakultete.

Tiek I. Kanto bibliotekos direktorė Renata Rudienė, tiek B. Skaisgirienė padėkojo ne tik visiems susirinkusiems, bet ir prisidėjusiems prie to, kad festivalis įvyktų.

Viena renginio mecenačių Rugilė Cibauskaitė taip pat džiaugėsi festivaliu, kuris, anot jos, yra labai įvairiapusis.

„Menininkai šiam festivaliui davė daug spalvų ir gyvybės. Džiaugiuosi, kad jūsų tiek daug“, – tikino R. Cibauskaitė.

R. Rudienė linkėjo, kad darbai apkeliautų ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos ir galbūt užsienio galerijas, kad taip būtų nešama žinia apie Klaipėdą ir svetur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių