Švėkšna nepaliauja stebinti

Švėkšna, garsėjanti savo rudenine moliūgų žibintų švente, šiemet nustebino sugebėjusius pasiekti šį miestelį. Daugybei žmonių neužteko kantrybės stovėti kelių kilometrų kamšatyje, dalis važiavusiųjų grįžo atgal.

Klaipėdiečiams Švėkšna tampa traukos centru kelis kartus per metus. Pavasarį, prieš šventas Velykas, žmonės važiuoja pasigrožėti margučių medžiu ir milžiniška verba bažnyčioje.

Rudenį uostamiesčio gyventojai suka galvas, kaip pasiekti Švėkšną sutemus, kad galėtų pasigrožėti moliūgų kompozicijomis.

Šiemet parkas buvo ypatingai apšviestas, todėl priminė stebuklingą mišką. Pamatyti šį grožį pasisekė ne visiems, šeštadienį vakare visi keliai į miestelį buvo užkimšti automobilių, eilės driekėsi penkis ir daugiau kilometrų.

Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis tikino, kad artėjantį savaitgalį ypatingas reginys nebus pakartotas, bet visą šią savaitę dar galima apžiūrėti itin išradingai išskaptuotus moliūgus ir rudenines kompozicijas. Tiesa, vakarais žvakutės juose nebedegs, todėl lankytojai raginami atvykti šviesiu paros metu.

„Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Šiemet parke Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bendruomenės nariai išdėliojo apie 2 tūkst. moliūgų. Kai kurie lankytojai atvežė savo kūrinius, todėl tikslaus moliūgų skaičiaus niekas nežino.

„Darbo dienomis ir artėjantį savaitgalį žvakių į moliūgus jau nedėsime. Per daug kainuoja ir atima jėgų bei laiko. Vien žvakučių sudeginome apie tris tūkstančius. Mums ši šventė yra ir vargas, ir didžiulis džiaugsmas. Žmonės veržiasi atvažiuoti į Švėkšną, pamatyti, nufotografuoti, parodysi saviškiams. Vietos žmonės labai nuoširdžiai be jokio mokesčio įsileidžia į savo kiemus atvykėlių automobilius. Pats mačiau, kaip viena senolė lazda mojo kviesdama į sodybą sukti mašinas. Ir mano paties kieme buvo ne vienas svetimas automobilis. Žmonės neima jokio mokesčio, džiaugiasi, kad esame įdomūs“, – pasakojo A. Šeputis.

Savaitgalį miestelyje vyko mugė, dalyvauti joje norėjo apie 100 prekeivių, kai kurie jų ketino atvykti net iš atokiausių Lietuvos vietų, bet prekystalius išsidėlioti leista apie 30-čiai verslininkų.

Po Vėlinių seniūnas ketina kviesti bendruomenės aktyvą, reikės apsispręsti, kuo nudžiuginti švėkšniškius ir svečius kitais metais, kai Švėkšna taps mažąja kultūros sostine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių