Kalvystės muziejaus kiemelyje – paroda, skirta Klaipėdos skulptūrų parko 45-mečiui

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 16.30 val. Klaipėdos kalvystės muziejaus kiemelyje (Šaltkalvių g. 2 / 2 A) bus atidaryta paroda „8 skulptorės. Smiltynės granito kalimo simpoziumai 1977–1991“. Renginyje dalyvaus skulptorius, akmens meistras Jonas Virbauskas, skulptoriai Rita Budvytytė ir Klaudijus Pūdymas, parodos kuratorė Sondra Simanaitienė. Atidarymo dieną skulptorę Violetą Skirgailaitę kolegos sveikins su 87-uoju gimtadieniu, nors dėl silpnos sveikatos ji pati dalyvauti renginyje negalės.

Klaipėdos skulptūrų parkas įkurtas prieš 45 metus. Lietuvos skulptorių ir Klaipėdos miesto vykdomojo pirmininko Alfonso Žalio iniciatyva vasaromis pradėta rengti kūrybines skulptorių stovyklas, kurių metu iš granito iškalti darbai statyti buvusių Klaipėdos miesto kapinių vietoje. Per 15 metų tarp 69 simpoziumuose dalyvavusių skulptorių profesionalų buvo tik 8 moterys. Skulptoriaus darbas laikytas išskirtinai vyrišku.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus parengtoje lauko ekspozicijoje pristatomos didelio formato nuotraukos, kuriose užfiksuotos dirbančios skulptorės V.Skirgailaitė, Svetlana Belinskaja (Latvija), Tamara Janova, Ksenija Jaroševaitė, Veronika Vildžiūnaitė, Daliutė Ona Matulaitė, Virginija Babušytė-Venckūnienė ir Marie-Josee Kerschen (Liuksemburgas).

Muziejininkai kviečia įsižiūrėti į dirbančių skulptorių veidus ir siluetus, pasidomėti jų sukurtomis formomis bei idėjomis.

Paroda veiks iki gruodžio 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Kazkaip keistai

>Kazkaip keistai portretas
Smiltyneje dare skulpturas, sugriautu miesto kapiniu teritorijai.

Kažkaip keistai

Kažkaip keistai portretas
antraštė nesiderina su straipsniu - užėjau pasiruošęs skaityti apie miesto Skulptūrų parką o pasirodo kad rašoma apie Smiltynėje esančia teritotija. Būkit atidesni žurnalistai

joo..

joo.. portretas
Tokį buvusį Kūrybos klestėjimą ir tikrų Menininkų gausą Klaipėdoje reikia minėti kaip Vilties ir Liūdesio dieną...Turbūt ir Meras, ir visi žymesni uostamiesčio ,,kultūrininkai" dalyvaus šios parodos atidaryme? Su priminimais kiek jie stengėsi ir įdėjo jėgų kad tokį aukštą lygį iki šiol išlaikytų.. Ir naujieji, jaunieji uostamiesčio skulptoriai nuo jų neatsiliks pasakodami apie savo vertingus darbus....Parašykit paskui žurnalistai kaip vyko šios retos parodos iškilus atidarymas. Manau ne vienas negalėjęs ten būti tikrai mielai paskaitys
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių