Stendinio modeliavimo entuziastams – konkursas

Visą savaitgalį Pilies muziejuje vyks stendinio modeliavimo konkursas, kuriame savo ekspozicijas pristatys ne tik lietuviai, bet ir kitų šalių atstovai. Šeštadienį išbandyti stendinį modeliavimą galės ir klaipėdiečiai. Švyturių metų proga Pilies muziejus suteikia galimybę dalyviams patiems pasigaminti Baltojo švyturio modelį.

Šeštadienį ir sekmadienį uostamiestyje vyksta stendinio modeliavimo konkursas „Klaipėda–2024“, kuriame susirenka šio hobio entuziastai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos, Kipro. Dalyviai atvyksta jau su savo pagamintais modeliais ir varžosi dėl geriausiųjų titulų.

Klubo „Mikropasaulis“ valdybos pirmininkas Tomas Ūkanis pasakojo, kad konkurso metu dalyviai pristato savo pagamintus modelius, o komisijos nariai juos įvertina pagal skirtingus, įvairių grupių kriterijus.

„Skirtingose kategorijose, pavyzdžiui, laivų ar automobilių, vertins įspūdingiausius darbus, kurie labiausiai atitinka originalius modelius. Atskirai vertinami modeliukai pagaminti ir iš plastiko, ir iš popieriaus. Vertina ir tai, kaip modeliai yra nudažyti“, – aiškino T. Ūkanis.

Gretos Namentkevič nuotr.

Ekspozicijos metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali pamatyti įvairius laivų, karinės technikos, automobilių modelius. Pasak T. Ūkanio, kai kuriuos didelių laivų modelius pagaminti užtrunka iki metų, o mažesniems pakanka ir savaitės.

Šiandien Pilies muziejaus konferencijų salėje taip pat vyksta ir edukacija klaipėdiečiams, kurios metu galima išbandyti stendinį modeliavimą ir pasigaminti Baltojo švyturio modelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių