D. Meškauskui – dar viena staigmena: apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi

Klaipėdos dramos teatro aktorius Darius Meškauskas Valstybės dieną apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. Klaipėdietis įvertintas už rezonanso sulaukiančius vaidmenis Lietuvoje ir už jos ribų bei už pedagoginį darbą.

D. Meškauską pasveikino ir jo įvertinimu pasidžiaugė Klaipėdos dramos teatro bendruomenė.

„Apdovanojimas jam įteiktas už prasmingą, gilų aktorinį būvį teatro scenoje ir kine, kuriant įtaigius, plataus rezonanso sulaukiančius vaidmenis tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, taip pat už įkvepiantį pedagoginį darbą“, – skelbė Klaipėdos dramos teatras.

Birželį vykusių Lietuvos nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ ceremonijoje D. Meškauskas taip pat pelnė apdovanojimą už geriausią antraplanį vyro vaidmenį latvių režisierės Ilzės Kungos-Melgailės filme „Mana brīvība“ (liet. „Mano laisvė“).

O vasarį Latvijos nacionaliniuose kino apdovanojimuose „Lielais Kristaps“ (liet. „Didysis Kristoforas“) aktorius buvo įvertintas už geriausią antrojo plano aktoriaus vaidmenį šiame filme.

D. Meškauskas pasakojo Riterio kryžiaus ceremonijoje nedalyvavęs, o pats įvertinimas jam – maloni staigmena.

„Matyt, ordinas yra pasekmė prieš tai buvusių apdovanojimų, ir latviško, ir „Sidabrinės gervės“. Veikiausiai kiekvienais metais yra ieškomi žmonės, kuriuos galėtų įvertinti, dairomasi, kažkam šauna į galvą ir pasiūlo. Tai man buvo naujiena, aš apie tai nežinojau. Šiemet man 60 metų, galbūt į tai atkreipė dėmesį. Nežinau mechanizmo, kaip tai įvyko. Bet esu dėkingas, kad atkreipė dėmesį“, – sakė D. Meškauskas.

Liepos 6-ąją už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais šalies Prezidentas apdovanojo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio valstybių piliečius. Prezidento dekretu tądien iš viso buvo apdovanoti 75 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mankurtas

Mankurtas portretas
Reiktų teatrui socialistinio lenktyniavimo pereinamąją veliavą įteikti, o balkone uždegti menorą. Galėtų vyriausybė ir apie papildomus 37 milijonus pagalvoti…

O ką?

O ką? portretas
Kas vertas tai tik jis. Ištikimas Teatrui. Puikus Artistas. Belieka palinkėti sėkmės. Ir kad ta nešama žmonėms jo kūrybos ugnelė šviestų kaip briliantinė žvaigždė ir ilgai, ilgai negestų.

Rūtenis

Rūtenis portretas
Nu tas tai kaip adamkus- visus galimus apdovanojimus susišveis lyg scenos genijus būtų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių