Bėdžiams mažins pašalpas

Jau po kelių savaičių daugelis socialinės paramos gavėjų sulauks mažesnių išmokų. Paramos suma bus mažinama atsižvelgiant į tai, kiek ilgai bėdžiai nedirba.

Jau po kelių savaičių daugelis socialinės paramos gavėjų sulauks mažesnių išmokų. Paramos suma bus mažinama atsižvelgiant į tai, kiek ilgai bėdžiai nedirba.

Nuo birželio 1-osios ilgalaikiai pašalpų gavėjai gaus vidutiniškai keliasdešimt litų mažesnę paramą.

Uostamiesčio gyventojai, kurie socialines išmokas gauna jau ilgiau nei metus, savo sąskaitose ras penktadaliu mažesnes sumas.

Išmokos nemažės tik nepilnamečiams arba pilnametystės sulaukusiems, tačiau besimokantiems žmonėms.

Specialistai tikino, kad mažinant socialines pašalpas siekiama priversti varguolius ieškotis darbo, nes dabar jie pritingi.

Nuo šių metų savivaldybėms pačioms pradėjus skirstyti socialinę paramą, smarkiai sugriežtinta pašalpų gavėjų kontrolė. Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento atstovai tikino, kad per metus paramą gaunančiųjų skaičius žymiai sumažėjo.

Per metus uostamiestyje teisę į socialinę pašalpą prarado 1 530 gyventojų.

Šiuo metu tokią paramą gauna 4 708 klaipėdiečiai.

„Nedrįsčiau vien savivaldybei priskirti visų nuopelnų. Tačiau tikėtina, kad mūsų rengiami tikrinimai, telkimas visuomenei naudingai veiklai buvo veiksmingas. Aišku, įtakos turi ir bendra šalies ekonominė situacija, naujų darbo vietų atsiradimas“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Nors tarp socialinės paramos prašančiųjų netrūksta įvairaus likimo bėdžių, dažniausiai pašalpų prašo ir jas gauna tie žmonės, kurie ilgai neturi oficialaus darbo.

„Oficialios statistikos neturime, tačiau iš patirties galime pasakyti, kad daugiausia į mus kreipiasi darbo biržos klientai“, – informavo G.Vilimaitienė.

Šiuo metu dar nėra tiksliai žinoma, kiek klaipėdiečių nuo vasaros gaus maždaug 70 litų mažesnes išmokas, tačiau spėjama, kad tokių bus ne šimtai, o tūkstančiai.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokie

Tokie portretas
nesiorentuojantys laike ir erdvėje pensininkai kaip šis ,,Labai"tiek ir težino kaip smerkti tai ko visiškai neišmano. Kažin kaip ir kur tamstele dirbat, ar tik nesate buvęs sovietinis nomenklatūrininkas iki dabar išlaikęs savo naudingų pažinčių sąrašėlį?Pasižiūrėkite į tą minią nuotraukoje.Man jie nepanašūs į pijokus-lodarius.Ar nematote kad jie suvargę, liesi ir nusiminę žmonės?Ar jie panašūs į tokius kur darbdavys įdarbins į gerą darbo vietą ir mokės normalų atlyginimą?Ne.Tokius pasiima tik ,,lochinti"...Arba sunkiausiems, juodžiausiems darbams.Minimumas jiems ant kaktos užrašytas.Ir ne daugiau//Na o jums, tokiam iškiliam pamokymų žarstytojui tikriausiai svetima užsienio nuostata, kad VALSTYBĖ PRIVALO PASIRŪPINTI SAVO PILIEČIAIS?Valstybė, kuri laido sunaikinti pramonę,išvogti valstybinį turtą...Jums belieka tik tomis didžiosiosmis raidėmis užrašyti ,,tegyvuoja konservatoriai-pati teisingiausia ir geriausia partija!"arba ,,Visi bedarbiai rusų agentai!"ir viskas tvarkoje.

Laukia

Laukia portretas
pašalpos,kad galėtų pragerti.Tai tapo gyvenimo būdu.

klp

klp portretas
kaip suprasti - pašalpas gauna ilgiau nei metus? Juokaujate! Ir jus tikite, kad jie tik iš pašalpos sumos gyvena?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių