Burlaiviai atvyko į Lietuvos prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“

Didžiausią jūrinį renginį  „The Tall Ships Races 2024“  Klaipėdoje anonsuojanti ekspozicija viešės visuose Lietuvos prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ ir kvies atsigręžti į buriavimo kultūrą.

Buriavimo dvasia suvienijo Lietuvos buriavimo mokyklas, prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ ir jūriškiausius Klaipėdos miesto renginius.

2024 m. birželio 27–30 d. penktą kartą į Klaipėdą sugrįžta „The Tall Ships Races 2024“ didžiųjų burlaivių lenktynės, o liepos 26–28 d. atvilnija jubiliejinė 90-oji Jūros šventė.

Iki planuojamų renginių kviečiama aplankyti visus Lietuvos prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“, kur kartu su Klaipėdos didžiausių vasaros renginių ekspozicijomis turėsite galimybę išvysti ir projekto partnerių – Lietuvos buriavimo mokyklų – mokomuosius laivus bei sužinoti daugiau informacijos apie galimybę profesionaliai užsiimti šiuo vandens sportu:

Gegužės 1 – birželio 3 d. Šiaulių „Akropolyje“ jūsų lauks Šiaulių sporto centro „Atžalynas“ ir Šiaulių buriavimo klubo mokomieji buriniai laivai (antrame aukšte, aikštėje prie restorano „Čili Pizza“).

Gegužės 1 – gegužės 17 d. Vilniaus „Akropolyje“ bus pristatomi Vilniaus vaikų buriavimo mokyklos mokomieji buriniai laivai (antrame aukšte).

Gegužės 27 – birželio 30 d. Klaipėdos „Akropolyje“ jūsų lauks VŠĮ Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ mokomieji buriniai laivai (pirmame aukšte prie parduotuvės „Zara“).

Birželio 4 – birželio 30 d. Kauno „Akropolyje“ bus pristatomi Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ mokomieji buriniai laivai (trečiame aukšte aikštelėje prie parduotuvės „Topo Centras“).

„The Tall Ships Races“ ir Lietuvos buriavimo mokyklų partnerystė – augančios ir stiprėjančios jūrinės – buriavimo kultūros atspindys, galintis skleistis ne tik pajūryje, bet ir Kauno, Vilniaus, Šiaulių, bei vakarų Lietuvos regionuose.

O pagrindinė misija – jūrinės valstybės idėją ir buriavimo kultūrą jaunajai kartai pamilti nuo mažųjų, mokomųjų burlaivių – iki galimybių ateityje išbandyti savo jėgas didžiųjų burlaivių įgulose visose pasaulio jūrose.

Aplankę parodas prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“, visi esate kviečiami 2024 m. birželio 27–30 d. atvykti į didžiųjų burlaivių lenktynes Klaipėdoje, aplankyti didžiausių pasaulio burlaivių denių iš Lenkijos, Suomijos, Estijos, Švedijos, Danijos, Belgijos, Vokietijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Nyderlandų ir tokių egzotinių šalių, kaip Ekvadoras bei Brazilija.

O liepos 26–28 d. jūrinę vėliavą 90-ąjį kartą kelsime tradicinėje Jūros šventėje.

Iki pasimatymo Klaipėdoje!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių