D. Šilenskis: sprendimai dėl SGD terminalo plėtros – iki metų pabaigos

Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ iki metų turėtų pabaigos apsispręsti dėl SGD laivo-saugyklos „Independence“ išdujinimo pajėgumų išplėtimo, sako bendrovės vadovas Darius Šilenskis.

„Dar truputį per anksti pasakyti tikslų laiką. Tačiau mūsų tikslas, žinoma, yra finalizuoti ir turėti bet kokius sprendimus iki 2023 metų pabaigos. Galbūt nėra visiškai suprantama, kodėl atvira ar įpareigojanti rinkos apklausa yra susijusi su papildomais SGD importo pajėgumais, tačiau, paprastai tariant, jei mums nėra jokio verslo galimybės, mes neinvestuosime į infrastruktūrą“, – pirmadienį investuotojams skirtame internetiniame seminare teigė D. Šilenskis.

„Galutinis sprendimas dėl investicijų labai priklausys nuo įpareigojančios rinkos apklausos, kuri turėtų įvykti paskutinį 2023 metų ketvirtį“, – pridūrė jis.

Pasak „Klaipėdos naftos“ vadovo, šiuo metu pasibaigus rinkos apklausos procedūrai, bendrovė kartu su dujų perdavimo sistemos operatore „Amber Grid“ ketina skelbti įpareigojančią rinkos apklausą dėl terminalo pajėgumų didinimo.

„Sulaukėme pakankamos paklausos, indikacijų iš rinkos, o dabar kartu su „Amber Grid“ ruošiamės įpareigojančiam (rinkos apklausos – BNS) etapui“, – teigė D. Šilenskis.

„Independence“ išdujinimo pajėgumai siekia 3,75 mlrd. kubinių metrų per metus. Šiuo metu svarstoma galimybė juos išplėsti iki 5 mlrd. arba 6,25 mlrd. kubinių metrų.

Energetikos ministras Dainius Kreivys pernai balandį teigė, jog Lietuva vertina finansines SGD terminalo plėtros galimybes, o jos priklausys nuo investicijų atsiperkamumo.

D. Šilenskis BNS tuomet teigė, jog terminalo plėtra „pilna apimtimi“ – nuo analizės, planavimo iki įgyvendinimo – užtruktų bent metus, o papildomos įrangos montavimas galėtų užtrukti apie kelis mėnesius, o tuo metu reikėtų laikinai nuomoti panašų terminalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
negerk ozio myzalu sudbereti tai ir ruskiai nesivaidens...

>nelabai suprantu

>nelabai suprantu portretas
O tu dar uoliau skaityk trolių laiškus. Tada pagaliau imsi suprasti, kad tai neša ne tik "nuostolius" bet apskritai yra valstybės kracho šauklys. Iš razziejos dujos buvo pigiau. Ir nafta, kol "draugiškai" neužraukė, ir vaistai turguje, ypač analginas, kuris ant svieto yra uždraustas ir pripažintas nuodu. Nu va, viso to nebeliko - valstybei jau visiškos šakės, nors Paleckis, Celofanas ar Lekstutis tai pasiaukojančiai nuožmiai dar staengiasi ją išgelbėti...

nelabai suprantu

nelabai suprantu portretas
kam plesti nuostolius nesancia gelda?????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių