Griuvenos statusas nesikeis?

Panašu, jog ir šių metų pabaigoje į naująjį Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą Klaipėdoje vėl bus įtrauktos prekybos paviljono liekanos P. Lideikio gatvėje. Savininkas buvo pareiškęs norą griuvenas prikelti naujam gyvenimui, tačiau savivaldybė esą nenori sudaryti žemės nuomos sutarties.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius teigė, kad buvo svarstoma pastatą pagal galimybes paimti miesto reikmėms, jį nugriauti, o teritoriją išvalyti.

„Pernai tas pastatas Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąraše figūravo, o šiemet yra rengiamas naujas sąrašas ir metų pabaigoje bus teikiamas miesto tarybai“, – teigė G. Pocius, neabejojęs, kad statinys P. Lideikio gatvėje ir vėl bus tame sąraše, nes niekas nepasikeitė.

Pernai prašyta neįtraukti P. Lideikio g. 1A griuvenų į šį sąrašą. Tokį prašymą miesto politikams tuomet pateikė statinio savininko atstovė.

Ji tvirtino esanti įgaliota statinio savininko, kuris yra vyresnio amžiaus žmogus, todėl pats negalėjo kreiptis į miesto tarybą.

Atstovė pripažino, kad statinys tikrai apleistas, bet jo sutvarkymą esą stabdo tai, kad niekaip nepavyksta sudaryti žemės sklypo nuomos sutarties su savivaldybe.

Moters teigimu, kai kurie politikai šį pastatą vertina kaip menkavertį, tačiau vieta, kur jis stovi, yra strateginė, ten galėtų atsirasti nauja kavinė ar galerija.

Nepaisant to, statinys buvo įtrauktas į šį sąrašą, o dabartiniam jo savininkui naujas jo turto „statusas“ per metus kainavo papildomus 100 eurų nekilnojamojo turto mokesčio.

Praėjus metams situacija dėl P. Lideikio g. 1A nepakito, panašu, kad statinys ir vėl bus įtrauktas į Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą bei svarstomos galimybės perimti jį miesto reikmėms ir nugriauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

berzas

berzas portretas
matyt iskils toje vietoje daugiabutis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių