Uostamiesčio gyventojai taisyklių nepaiso: į aikštelę – per pėsčiųjų taką?

Opiausia uostamiesčio problema – automobilių stovėjimo vietų trūkumas. Vieni automobilius stato kituose kiemuose, kiti – parduotuvių aikštelėse, treti palieka įstaigų aikštelėse. Baltijos gimnazijos vidiniame kiemelyje klaipėdiečiai taip pat stato savo mašinas, tačiau nuo rugpjūčio 19 dienos ten jas palikti bus uždrausta.

Uostamiesčio gyventojai pasipiktino sužinoję, jog nuo rugpjūčio galo automobilių Baltijos gimnazijos vidiniame kieme palikti nebegalės.

Vienas klaipėdietis savivaldybės puslapyje piktinasi, esą jau tuoj uždraus statyti automobilius mokyklos kieme, o aplinkui esantys daugiabučiai neturi pakankamai vietos visoms mašinoms sutalpinti.

Klaipėdos Baltijos gimnazijos direktorė Jurgita Račkauskienė patvirtino: gyventojams bus uždrausta statyti automobilius mokyklos kieme, esą į jį miestiečiai nuolat įvažiuoja prieš tai užvažiuodami ant pėsčiųjų tako.

Mokyklos vidinis kiemas nėra automobilių stovėjimo aikštelė.

„Taip, draudimas pradės galioti nuo rugpjūčio galo. Taip padarėme dėl vaikų saugumo, kadangi, visų pirma, važiuojama per pėsčiųjų taką, kitaip į kiemelį patekti neįmanoma, todėl vairuotojai nuolat pažeidžia taisykles. Pėsčiųjų takas yra šalia daugiabučių, netoli yra ir kita mokykla, iš kurios namo eina pradinukai. Tokie važinėjimai pėsčiųjų takais vaikams saugumo tikrai neužtikrina“, – aiškino ugdymo įstaigos vadovė.

J. Račkauskienė patikino, kad mokyklos darbuotojai savo automobilių taip pat aikštelėje nepalieka.

„Mokyklos vidinis kiemas nėra automobilių stovėjimo aikštelė. Mašinos toje vietoje laisvai pravažiuoja, telpa, tačiau tai dar nereiškia, kad vairuotojai gali nepaisyti ženklų“, – teigė direktorė.

Netrukus įvaža bus užblokuota betoninėmis gėlių vazomis, tad vairuotojai nebeturės galimybės patekti į kiemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Teisingai. Prieš pirkdamas automobilį pagalvok kur jį laikysi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių