Išankstinis balsavimas stebino aktyvumu

Išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose Klaipėdoje praėjo sklandžiai. Klaipėdiečiai balsuoti plūdo jau ir užvakar, o vakar pastebėtas dar didesnis rinkėjų aktyvumas. Balsavimo metu pažeidimų neužfiksuota. Nors elektroninė sistema uostamiestyje ir strigo, rinkimų organizatorių darbo tai neparalyžiavo.

Išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose Klaipėdoje praėjo sklandžiai. Klaipėdiečiai balsuoti plūdo jau ir trečiadienį, o vakar pastebėtas dar didesnis rinkėjų aktyvumas. Balsavimo metu pažeidimų neužfiksuota. Nors elektroninė sistema uostamiestyje ir strigo, rinkimų organizatorių darbo tai neparalyžiavo.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Klaipėdoje savo nuomonę išreiškė 1 058 žmonės.
Iš jų – 714 klaipėdiečių, likę yra kitų Lietuvos savivaldybių gyventojai.

Ketvirtadienį rinkėjai uostamiestyje buvo dar aktyvesni.

„Šiandien žmonių žymiai daugiau, vos spėjame suktis, stengiamės dirbti dar operatyviau nei vakar“, – bėrė žodžius ketvirtadienio popietę kalbintas Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Pašnekovas patikino, kad per abi išankstinio balsavimo dienas pažeidimų užfiksuota nebuvo.
Tačiau miestas akylai stebimas, ar skaičiuojant paskutines dienas iki pagrindinės balsavimo dienos neatsiras gudravimo atvejų. Stebėtojai akių nenuleido ir nuo atvykusių balsuoti į Klaipėdos savivaldybės posėdžių salę.

„Pažeidimų nėra ir jų nelaukiame“, – patikino  V.Greičius.

Prieš pagrindinę prezidento rinkimų pirmojo turo balsavimo dieną pretendentams 30 valandų negalima skelbti jokios politinės reklamos. Būtent šiuo metu stebėsenos komisija turi daugiausia darbo, tačiau viliamasi, jog kandidatai bus sąžiningi.

Akivaizdu, kad išankstinis balsavimas populiarus buvo visoje Lietuvoje. Taip rinkimų organizatoriai uostamiestyje nusprendė stebėdami naują elektroninę sistemą,  kuri šiomis dienomis dirbo lėtai, "pakibdavo".

„Sistema stringa, negalime normaliai dirbti“, – pripažino Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas.

Į pagalbą rinkimų organizatoriams skubėjo savivaldybės informacinių technologijų specialistai, kurie stengėsi problemas kuo greičiau pašalinti. V.Greičius nebuvo linkęs kaltinti savivaldybės interneto ryšio ar kompiuterinės įrangos. Manoma, kad sistema tiesiog neatlaikė didžiulės apkrovos.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks jau šį sekmadienį – gegužės 11 dieną. Gyventojai balsuoti rinkimų apylinkėse galės nuo 7 iki 20 val.

Jei prireiks antrojo prezidento rinkimų turo, jis vyks gegužės 25 dieną.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių