Kalėdiniams ir naujamečiams uostamiesčio renginiams numatyta 90 tūkst. eurų

Šiais metais kalėdiniams ir naujamečiams miesto renginiams numatyta 90 tūkst. eurų, o Teatro aikštės puošyba bei šventinėmis atrakcijomis tradiciškai rūpinsis viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės", kuri vienintelė pareiškė norą tai daryti ir laimėjo konkursą.

Pasikeitė pirkimo tvarka

Kalėdinių renginių metui mieste įprastai imama ruoštis vasaros antroje pusėje.

Paaiškėjo, kad ir šiemet juos organizuos bei Teatro aikštės puošyba užsiims viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės", kuri šiais metais vienintelė pareiškė norą tai daryti.

Miestas tam nusiteikęs skirti 90 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Skiotytė-Radienė pabrėžė, kad tokia suma, skirta eglutės pastatymui, Teatro aikštės papuošimui ir kalėdinei bei naujametei programoms, skiriama ne vienerius metus.

"Šiais metais paskelbėme Kultūros programos dalinio finansavimo konkursą ir sutartį su jį laimėjusiomis "Klaipėdos šventėmis" pasirašysime trejiems metams. Šitam projektui galioja ta pati taisyklė – penktadalį lėšų jie turės susirasti iš kitų finansavimo šaltinių. Anksčiau šias paslaugas pirkdavome Viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarka", – teigė K.Skiotytė-Radienė.

Šitam projektui galioja ta pati taisyklė – penktadalį lėšų jie turės susirasti iš kitų finansavimo šaltinių.

Norinčiųjų nėra daug

Pasak specialistės, pirkimas nėra per ankstyvas, esą tikslas – kad laimėjusi įstaiga turėtų pakankamai laiko deramai pasiruošti šventėms.

Rugsėjo pradžioje planuojama pasirašyti sutartį, ir įstaiga galės pradėti darbuotis.

Pernai Klaipėdos savivaldybė buvo nutraukusi kalėdinių ir naujamečių renginių ciklo organizavimo paslaugų viešąjį pirkimą.

Tuomet buvo sulaukta dviejų tiekėjų pasiūlymų, bet abu jie buvo atmesti, nes nesurinko reikiamo balų skaičiaus, kad praeitų ekonominio naudingumo vertinimą.

Vienas iš dviejų pasiūlymą tada pateikusių dalyvių buvo ir įstaiga "Klaipėdos šventės", kuri kalėdinius ir naujametinius renginius uostamiestyje organizuoja jau ne vienerius metus.

Po pakartotinio pirkimo ši įstaiga pernai įrodė galinti surengti šventę mieste ir su ja buvo pasirašyta sutartis.

Pernai – išskirtinė eglutė

Praėjusiais metais uostamiestis itin išsiskyrė iš visų šalies miestų tuo, kad pagrindinės Klaipėdos eglės aukštis siekė vos 55 cm.

Žaliaskarė buvo pakelta ant postamento ir stovėjo po stikliniu gaubtu.

Šalia buvo pastatyta eglių siluetus primenanti instaliacija.

Papildomas biudžetas paprastai yra skiriamas ir pačios Klaipėdos gatvių puošybai.

Pernai uostamiestis buvo pradėtas puošti lapkričio pradžioje ir baigtas gruodžio 4-ąją.

Iš viso buvo papuoštos 25 gatvės, tam skirta per 1,2 tūkst. papuošimų, 23 kilometrai girliandų – jomis buvo papuošta per 440 medžių.

Puošyba miestui iš viso kainavo 147 tūkst. eurų. Kokia suma tam numatyta šiemet, dar neaišku.

Kalėdinės eglutės įžiebimas tradiciškai vyksta pirmąjį gruodžio šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Juokdariai Koks nuostabu bebūtų pasiūlymas jis vistiek bus atmestas jūsų kompetentingos "komisijos" Jau niekas ir nebenori dalyvauti konkursuose ar šiaip prašyti finansavimo, nes juos gauna tik "savi". Metai iš metų savivaldybė finansuoja tuos pačius, "savus". Labai liūdna dėl to.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių