Kas niokoja Tremtinių skverą?

Tremtinių skveras, prisiglaudęs prie S. Daukanto gatvės, vos prieš trejus metus išgyveno atnaujinimo darbus. Praėjo visai nedaug laiko, o į šią ypatingą miesto vietą vėl teks investuoti pinigų ir taisyti sugadintus įrenginius.

Projektuodami Tremtinių skverą autoriai sugalvojo kiekvienam jame apsilankiusiajam parodyti, į kokias tolumas sovietų valdžia trėmė Lietuvos žmones.

Dėl to ant grindinio atsirado užrašai su atokiausių Sovietų Sąjungos vietų vietovardžiais. Ties kiekvienu jų sutemus turėjo įsižiebti lemputė.

Lietuva viso šio žemėlapio pakraštyje atrodo mažutė, bet labai sava.

Skveras apsuptas aukštų medžių, kurie vasarą teikia pavėsį, todėl čia mėgsta pasėdėti pagyvenę žmonės ar mamos su mažyliais.

Šiemet išryškėjo, kad patriotinius jausmus turintis kelti projektuotojų sumanymas kažkokių neišmanėlių jau gerokai apgadintas. Ne viena lemputė ne tik nebedega, bet ir kai kurių jų lizdai suniokoti.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šioje vietoje galėjo pasidarbuoti vandalai.

Pasirodo, viskas kur kas paprasčiau – skvero šviestuvus sugadino ne piktavaliai, o šios vietos švarą prižiūrintys valytojai.

Problema žinoma ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus valdininkams.

Skyriaus vadovė Inga Kubilienė patikino, kad ši vieta tvarkoma pagal poreikį.

„Norėdami pakeisti sulūžusius šviestuvėlius, juos turėsime užsakyti ir sulaukti, kol jie bus pristatyti, o tai užims šiek tiek laiko, – neslėpė I. Kubilienė. – Sutvarkyti šviestuvai veiks iki žiemos, kol pradės dirbti valytojai.“

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja neslėpė, kad būtent valytojai ir sugadina šviestuvus atlikdami jiems pavestą darbą.

Valdininkai žada kviesti rangos darbus atliekančios įmonės atsakingus darbuotojus ir pareikalauti imtis priemonių apsaugoti miesto turtą.

Tremtinių skveras yra ta miesto vieta, kur klaipėdiečiai renkasi Birželio 14-ąją – Gedulo ir vilties bei Okupacijos ir genocido dieną. Čia pagerbiami sovietų ištremti niekuo nekalti mūsų šalies žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Žiemą šviestuvus-vasarą akacijas ir kitus medelius nužievina. Matyt savivaldybės atsakingi darbuotojai šiknos neatkelia. Nuostoliai nemenki -algelės tiek prižiūrinčiam valdininkui tiek niekdariui neužtektų padengti nuostolius. Todėl metai iš metų daroma kiaulystė išaugusi į nemenką fermą . O fermeriai sėdi krėsluose ir džiaugiasi kad baigėsi darbo diena , savaitė ,greitai vėl gaus atlygimą už kiaulienos gamybą.

Bukagalviai prasigere

Bukagalviai prasigere portretas
Kokius ten debilus priima i darba? Uz kiekviena sugadinta sviestuva isskaiciuoti is algos. Privaziavo po karo debilu is taigos, tai dabar ju vaikai ir vaikaiciai dergia cia viska.

Efa

Efa portretas
Dazniau bendraukite su tomis tarnybomis kurios valo miesta ,juk sededami kabinetuose nieko nematysite ,pajudinkit sub.... nuo kedes ,pasivaiksciokitt po miesta daug netvarkos pamatysite.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių