Klaipėdiečiams kyla klausimų dėl kelio ženklo: neatlieka jokios paskirties

Vairuotojai, iš Rumpiškės gatvės įsukdami į Sausio 15-ąją, jau beveik metus mato apsitrynusį kelio užrašą, skelbiantį dėl įvažiavimo į mokamą automobilių statymo zoną.

Daugeliui kyla klausimas, kam šis ženklas apskritai reikalingas, jeigu zona seniai apmokestinta.

Savo pastebėjimą išreiškęs Rumpiškės kvartale gyvenantis Juozas nesupranta, kodėl ženklas iki šiol nėra pašalintas.

"Dar iki Naujųjų metų ten esanti mėlynoji zona nebuvo apmokestinta, tad ženklas praversdavo – vairuotojui buvo aišku, kad įvažiavo iš nemokamos į mokamą zoną. Bet jau devynis mėnesius tas ženklas neatlieka jokios paskirties, o ne vietinius dar ir painioja. Nejaugi eismo kontrolieriai negali sužiūrėti tokių ženklų ir jų tiesiog nuimti?" – klausė klaipėdietis.

Kiekvienas pranešimas dėl ženklo vertinamas individualiai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Valdo Lukausko, ženklo reikalingumas greitu metu bus įvertintas.

"Kiekvienas pranešimas dėl ženklo vertinamas individualiai. Kartu su viešąja įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" įvertinsime ženklo reikalingumą. Jeigu nereikalingas, nuimsime, jeigu reikalingas, atnaujinsime", – teigė V.Lukauskas.

Pašnekovas nurodė, kad ženklas vis dėlto bus pašalintas.

"Ženklą nuimsime", – informavo vyriausiasis specialistas.

Mokamos automobilių stovėjimo zonos buvo išplėstos nuo 2022-ųjų sausio 1-osios.

Kartu su šiais pokyčiais keitėsi ir leidimų kainos. Visose stovėjimo zonose už pirmą gyventojo leidimą iki 2021 m. gruodžio 31 d. vairuotojai mokėjo po du eurus, o nuo 2022 m. sausio 1 d. moka 10 eurų.

Už antrą gyventojo leidimą kainos nesikeitė. Žaliojoje zonoje liko 29 eurai, raudonojoje, geltonojoje ir mėlynojoje zonose – 72 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Metai jau praėjo, kai tą ženklą reikėjo nukelti, o jie tik dabar ruošėsi vertinti ar jis reikalingas. Tai biurokratai, pasigedintu tu tokius vėjus kalbėti. Ir iš vis kokia tu rinkliavų prasmė? Atsirado daugiau laivų vietų, ar už surinktus pinigus pastatyta nors viena požeminė automobilių stovėjimo aikštelė?

Stefa

Stefa  portretas
Ar tikrai ženklas mokama stovėjimo aikštelė , žvejų g. 16, pastatytas aiškiai. Ar tik norint surinkti baudas. Manau ši vieta geriausia rinkti baudoms. Tai Kaipėdos transporto įmonė yra savivaldybės. Pirmiausia reikėtų pasirūpinti aiškiai matomais ženklais.

q

q portretas
Pažiūrėkit kiek Molo gatvėje pristatė ženklų "Pagrindinis keliais".Ir svarbiausiai prieš sankryžą po kurios jo galiojimas baigiasi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių