Klaipėdos apskrityje gauta jau 110 smurto orderių

Nuo liepos 1-osios įsigaliojus Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pakeitimui, Klaipėdos apskrityje apsaugos nuo smurto orderis jau skirtas daugiau nei šimtui asmenų.

Klaipėdos pareigūnų duomenimis, nuo liepos 1 iki 16 d. Klaipėdos apskrityje iš viso skirta 110 orderių, Klaipėdoje – 52.

Pareigūnai informavo, kad nuo 2023 m. pradžios iki liepos 16 d. visoje Klaipėdos apskrityje pradėti 432 ikiteisminiai tyrimai dėl su smurtu artimoje aplinkoje susijusių nusikalstamų veikų, Klaipėdoje – 175.

„Apsaugos nuo smurto orderis yra nauja priemonė, kurią policijos pareigūnai taiko įstatymuose numatyta tvarka. Jos privalumas, kaip tikimasi, turėtų būti, kad smurtą patiriantis asmuo 15 dienų galės jaustis saugiai savo aplinkoje, o pavojų keliantis asmuo per tą laiką turės galimybę apgalvoti savo elgesį ir gauti specializuotą pagalbą“, – sakė Klaipėdos policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė.

Rasa Bekėžienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Pareigūnai, gavę pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje, įvykio vietoje nustato smurto artimoje aplinkoje pavojaus riziką.

Skyrus apsaugos nuo smurto orderį, smurtaujantis asmuo 15 dienų įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos.

Smurtą patiriantis asmuo 15 dienų galės jaustis saugiai savo aplinkoje, o pavojų keliantis asmuo per tą laiką turės galimybę apgalvoti savo elgesį.

Nurodoma, kad asmuo taip pat gali būti įpareigotas nesiartinti orderyje nustatytu atstumu prie nukentėjusiojo ir kartu su juo gyvenančiųjų.

Klaipėdos pareigūnai pažymėjo, kad orderis galioja 15 dienų arba iki pradedamas ikiteisminis tyrimas ir skiriama bent viena kardomoji priemonė.

Sprendimą dėl orderio įteikimo arba neįteikimo asmenys turi galimybę skųsti, o jį išnagrinėti atsakingos institucijos privalo per 48 val.

Tikimasi, kad įstatymo pataisos užtikrins nukentėjusių asmenų apsaugą, jiems suteiks efektyvias paslaugas, pagerins kriminogeninę situaciją šalyje. Taip pat užkardys nusikaltimus žmogaus gyvybei ir sveikatai, padidins visuomenės nepakantumą smurtui artimoje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supakuot

Supakuot portretas
po bendro konflikto galima bet ką ir bet kada. O va nuolatinis smurtas turėtų būti griežtai tvarkomas. Gavo 'mentai' iškvietimą - važiuoja-fiksuoja-pakuoja. Paskui - įskaiton ir eilės tvarka tikrinama per kaimynus- vaikus- darbovietes ir t.t. Nepaleidžiama iš akių kokius 5 metus nežiūrintatsiėmė pareiškimą ar ne. Kaip mano baba sako ,,doskonaliai":D) Ir esi įskaitoj su visa boba..Tau nesvarbu ir toliau ožini? Tada dėt per kepurę taip kad visą gyvenimą atsimintum..O boboms irgi nereik nuolaidžiaut - jos dabar palupa šnapso ir išsidirbinėja daug daugiau už mužikus. Puola mušis pusgirtės (pats kelis kart mačiau pas kaimynus o ir kompanijoj..) o paskui kviečia 'metus' Runkelienos net isivaizduoja kad skundas dėl smurto yra jų ginklas kuriuo gali savo bambalinius gasdyt ir dorot :D:D

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
KLAIPĖDAI. Visų pirma izoliuoti nuo vaikų paklaikusias mamytes įsivaizduojančias, kad vaikas yra jų nuosavybė ir kad gali su jais daryti ką panorėjusios.

pritariu

pritariu portretas
> Klaipėda. Pritariu, bet gerumas baigiasi su manipuliacijomis ir melavimu, prie tokio įstatymo turėtų būti priedas, kad už melagingą kaltinimą trys metai laisvės atėmimo bei moralinės ir materialinės žalos atlyginimas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių