Klastą išdavė klaida

Įgudusios valstybinės įmonės „Regitra“ darbuotojo akys pastebėjo, kad įmonės klientas pateikė suklastotą asmens tapatybės dokumentą.

Apie šį įvykį antradienį 10.20 val. buvo informuoti miesto policijos komisariato pareigūnai. Atrodo, kad kažkoks žmogus savo asmenybę bandė patvirtinti asmens tapatybės kortele, kurioje „Regitros“ darbuotojas įžvelgė net kelis klastojimo požymius.

Dokumente nebuvo vieno iš apsaugos elementų, be to, miesto, kuriame išduota kortelė, pavadinimas buvo įrašytas su klaida. Todėl galima spėti, kad šis dokumentas pagamintas net ne Lietuvoje.

Policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotu dokumentu. Įtariamajam gresia bauda, areštas ar net laisvės atėmimas iki trejų metų.

Įmonės „Regitra“ atstovas spaudai Lukas Vosylius pasakojo, kad darbuotojai yra apmokyti atpažinti dokumentų klastotes, todėl labai greitai jas pastebi.

Klastojami įvairūs į vairavimo egzaminą atėjusių asmenų pateikiami dokumentai. Apie tai byloja ne tik panašūs į aprašytąjį atvejai.

Ne kartą policininkai, patikrinę Kelių eismo taisyklių pažeidėjų dokumentus, yra aptikę, kad jie yra netikri. Juos turėjo ir pavežėjais dirbę svetimšaliai, kurie savo šalyje net nebuvo įgiję vairuotojo pažymėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių