Košmaras Mokyklos gatvėje baigsis – įrengs šviesoforą

Rytais į mokyklą vaikus vežantys tėvai keiksnoja Mokyklos ir Verpėjų gatvių sankryžą. Kone kas savaitę čia įvyksta smulkių avarijų. Dažniausiai įvykių schema ta pati – nuo Mokyklos viaduko nusileidę automobiliai suka į kairę, į kairę tuo pačiu metu suka ir tie, kurie išvažiuoja iš Verpėjų gatvės.

Po skundų – sprendimai

Paprastai automobilių spūstys šioje sankryžoje susidaro, kai tėvai veža vaikus į "Saulėtekio" mokyklą.

"Situacija rytais šioje vietoje yra nepakenčiama. Per pastarąsias savaites įvyko keli eismo įvykiai. Tai juk sankryža. Ar galima ją sutvarkyti taip, kad taptų saugi? Kitas klausimas – pėsčiųjų judėjimas. Kaip kirsti gatvę, jei į Mokyklos gatvę išsukantys vairuotojai į ją įšoka net cypiančiomis padangomis? Pereiti Verpėjų gatvės neįmanoma", – redakcijai skundėsi vienas vietos gyventojas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, kad gyventojų skundai tikrai nekris į šulinį.

Net policininkas nesugebėtų sureguliuoti ten srautų, nes visi nori sukti kairėn.

"Žinoma, reaguojame ir aiškinamės situaciją. Praėjusios Eismo saugumo komisijos posėdyje priėmėme kolegialų sprendimą, ir sankryža bus pertvarkyta. Gyventojams reikia tik šiek tiek kantrybės", – paaiškino M.Džermeika.

Rinkosi iš trijų variantų

Šioje vietoje numatyta įrengti šviesoforu reguliuojamą sankryžą.

"Buvo pateikti trys šios sankryžos pertvarkymo variantai. Aš pasisakiau už tą, kuriame buvo numatyta ir pėsčiųjų perėja. Tačiau balsų dauguma nuspręsta rinktis kiek kitokį variantą. Netoliese, prie senojo greičio matuoklio, jau yra įrengta šviesoforu reguliuojama perėja. Ja galima saugiai kirsti eismo juostas. O ties Mokyklos ir Verpėjų gatvių sankryža bus įrengtas dar vienas šviesoforas, kuris padės reguliuoti srautus", – paaiškino M.Džermeika.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis pastebėjo, kad į Klaipėdą rytais atvykstantys gyventojai iš priemiesčių ties SBA baldų gamykla suka į Mokyklos gatvės mikrorajoną ir taip, "nukirsdami kampą", mėgina į Mokyklos gatvę įvažiuoti Verpėjų gatve.

"Ne tik tėveliai, vežantys į mokyklą vaikus, suka šia gatve. Papildomą srautą sudaro priemiesčių gyventojai. Iš tiesų čia susidaro problema. Tiek policija gavo skundų, tiek ir savivaldybė. Situacija kurioziška. Net policininkas nesugebėtų sureguliuoti ten srautų, nes visi nori sukti kairėn", – pripažino M.Džermeika.

Atsiras žiedinė sankryža

Eismo srautus šioje vietoje analizavo viešosios įstaigos "Transporto kompetencijų agentūra" specialistai.

Vienu siūlymu buvo planuota įrengti ne tik šviesoforu reguliuojamą sankryžą, bet ir dvi perėjas, antru siūloma tik viena perėja, nes kita yra už kelių dešimčių metrų. Trečiuoju variantu buvo numatyta drausti kairį posūkį iš Mokyklos gatvės į Verpėjų gatvę.

Komisijos priėmė sprendimą įgyvendinti antrąjį variantą.

Vadinamajame Mokyklos gatvės mikrorajone bus ir daugiau pokyčių – ties Laukų ir Slyvų gatvių sankryža atsiras "Stop" ir kiti kelio ženklai.

O štai ties Laukų ir Mokyklos gatvių susikirtimu bus įrengta žiedinė sankryža.

Darbai – kitais metais

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus paaiškino, kad įsigyta Saugaus eismo audito paslauga.

"Eismo auditoriai išnagrinėjo situaciją ir pateikė siūlymus. Pinigai šios sankryžos rekonstrukcijai yra numatyti, juos planuojame savivaldybės biudžete. Sankryža per dieną neatsiranda. Tačiau užtruks viešųjų konkursų procedūros, dar yra apskundimų terminai, tad kalbėti apie darbų pradžią per anksti. Tačiau kitais metais ketiname tai įgyvendinti", – paaiškino R.Mockus.

Kitoms šio kvartalo eismo reguliavimo priemonėms veikiausiai bus pavesta rūpintis savivaldybės atsakingiems skyriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarlė sako - 7kartus pamatuo- tada kirpk.

Patarlė sako - 7kartus pamatuo- tada kirpk. portretas
Pirmiausiai padarė betvarkę, blogu projektu, nes plačiausioje vietoje panaikino apsisukimą, o dabar "naikins košmarą".

šioferis

šioferis portretas
oho kokie gudrūs miesto protingieji kurmiai, 100 metrų atkarpoje net du šsviesoforai. Matyt ne vieną aukštąją baigę, paprastas žmogelis taip nesugalvotų.

To GGG

To GGG portretas
Pasiūlyk schemą kaip tai turi atrodyti. Žmonėms reikia važiuoti link Šilutės plento...Visi grūdasi ant viaduko, po viaduku??? Važiuoti su visais tais, kurie ir taip važiuoja link stoties, ar link Bangų gatvės (čia dar užkemšam kelią, atvažiuojantiems nuo Joniškės gatvės)...Kur apsisukimas link Šilutės gatvės? Ar siūlai pastatyti naują viaduko atšaką nuo Verpėjų gatvės???
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių