Kultūros ministerija ieško naujo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 9-oios Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovei Laimai Vilimienei pereinant dirbti į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą (LNOBT), Kultūros ministerija paskelbė naujo muzikinio teatro vadovo konkursą.

„Vadovauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui – tai pasitelkiant visą savo erudiciją, patirtį, entuziazmą ir energiją kartu su teatro kolektyvu būti pagrindiniais klasikinio ir šiuolaikinio, eksperimentinio muzikinio teatro kultūros skleidėjais Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje“, – ministerijos pranešime sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Anot jo, Klaipėdos muzikinio teatro vadovas turėtų sudaryti sąlygas talentingiems jauniems ir pripažintiems Lietuvos bei pasaulio kūrėjams dalyvauti teatro veikloje, prisidėti kuriant ir plėtojant nacionalinį profesionalųjį scenos meną bei pristatant geriausius Lietuvos ir užsienio šalių scenos meno kūrinius žiūrovams.

Pretendentų dokumentų laukiama iki rugsėjo 4 dienos.

Nuo 2018 metų šiam Klaipėdos teatrui vadovavo muzikologė Laima Vilimienė. Pernai vasarį ji laimėjo Kultūros ministerijos skelbtą LNOBT generalinio direktoriaus konkursą. Tuomet dėl to kilo nepasitenkinimas tarp dalies LNOBT kolektyvo, o antros kadencijos nelaimėjęs Jonas Sakalauskas konkursą apskundė teismui.

Kol vyko bylinėjimasis, L. Vilimienė pernai vasarą buvo atrinkta antrą kadenciją vadovauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui.

Teismams galutinai atmetus J. Sakalausko skundus, ji rugsėjį pradės eiti LNOBT generalinės direktorės pareigas.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras yra didžiausia šiaurės ir vakarų Lietuvos kultūros įstaiga, jai keliami tikslai – formuoti savitą profesionaliojo scenos meno kryptį ir pristatyti Lietuvoje ir užsienyje aukštos meninės vertės klasikinio ir šiuolaikinio profesionaliojo scenos meno kūrinius, ugdyti visuomenės poreikį profesionaliajam scenos menui, užtikrinti profesionaliojo scenos meno prieinamumą visoms šalies visuomenės grupėms.

Be to, šių metų balandį baigta daugiau kaip penkerius metus trukusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija. Jos metu viena pastato dalių buvo nugriauta ir pastatytas naujas korpusas. Rekonstruota ir likusi senoji pastato dalis. Visi darbai kainavo 49,4 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Manau

>Manau portretas
jūs pagrindinį kriterijų iš sowietinių laikų pamirštate - tada toks vadovas privalėjo būti kompetetingas, turintis nemenką patyrimą ir žinias toje srityje. Na pasitaikydavo ir koks ,,bet koks"..Bet tuomet reikėdavo stengtis, dirbt, mylėt savo įstaigą ,,draskyt bambą" tiek kultūros ministerijoje dėl finansavimų, leidimų ir etc., tiek ieškant geresnių režisierių, scenaristų, meno vadovų ir t.t...Ne tai kaip kad dabar ateina (nežinia kokiais keliais) asilas su savo tarakonais galvoje ir smukdo viską žemyn, apmaudaudamas kad visuoenė dabar ištisi runkeliai.:D. ŽINIŲ, IŠPRUSIMO REIKIA. REALYBĖS IR KŪRYBOS PAKLAUSOS SUVOKIMO. O ne statyt spektaklius, daryt renginius kurie žiūrovams reikalingi kaip šuniui penkta koja ir balansuoja ant išprotėjimo ribos

Manau,

Manau, portretas
Svarbu, kad naująja direktore netaptų ta skandalingoji, visų taip nekenčiama pavaduotoja. Atsitiktinių, save labai sureikšminusių valstybės tarnyboje turėtų nelikti. Mes vis neatsikratome sovietinio palikimo, kuomet bet koks vadovas- nuo Dievo. Niekaip tos menkystos nesupranta, kad jie ateina tarnauti kolektyvui, o ne atvirkščiai. Bet žinant ministro bukumą ir aplink supančių "tetų" kompetencijas, visko dar gali būti. Reikia iš esmės keisti vadovų skyrimo tvarką, kur lemiamas balsas- kolektyvo, nes tik jam geriau žinoti kas geriau. O ne toms tetulytėms iš ministerijos, kurios, kaip Vilimienės atveju, ir atsiprašinėja, keičia savo pozicijas, ir atrodo apgailėtinai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių