Neringa virto didele čiuožykla: gyventojai galėtų neiti ir nevažiuoti

  • Teksto dydis:

Lietuvoje sninga ir sninga, o Neringoje sugedo vienintelis barstytuvas. Jo remontas užtruks tris arba keturias dienas, o į gatves išriedėjusi smulkioji technika nespėja susidoroti su iššūkiais, todėl tiek gyventojų, tiek kurorto svečių prašoma atidumo.

„Neringa turi tik vieną specializuotą barstymo automobilį ir šiuo metu jis yra sugedęs“, – pranešė Neringos miesto meras Darius Jasaitis.

Vis dėlto, pagrindinis kelias yra prižiūrimas.

„Žinoma, kalba eina ne apie pagrindinį miesto kelią, jis yra prižiūrimas kitų institucijų“, – tikino D. Jasaitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Nors miesto keliai barstomi kitomis priemonėmis, Neringos meras pataria elgtis atsargiai ir įspėja, kad visais keliais pasirūpinti nepavyks.

„Reikia elgtis atsargiai, rinktis saugų greitį. Tikrai barsto, prižiūri kitomis priemonėmis, tačiau visko aprėpti nespėsime“, – aiškino D. Jasaitis.

Dabar neveikiantis barstytuvas yra naudojamas konkrečiai pajūrio gyvenvietėse, todėl ne visada jo vieno pakanka, tad pasitelkiami ir kiti būdai.

„Juodkrantėje mes turime kitokią techniką, kurios neplukdome į Nidą, tačiau ta kita technika viena irgi atvažiuoti ir į Pervalką, ir į Preilą, ir į Nidą negali. Rūpinasi tiktai Juodkrantės keliais“, – aiškino D. Jasaitis.

Dabar barstymas druska yra pagrindinis būdas kovoti su slidžiais keliais.

„Dabar yra labai slidu, todėl barstymas druska yra pagrindinė priemonė“, – sakė D. Jasaitis.

Neringos meras pabrėžė, kad tokioje situacijoje reikšmingas ir gyventojų elgesys. Sarbu, kad žmonės neapsunkintų situacijos. Reikia suprasti, kad važiuojama ne asfaltu, o ledu, todėl išėjimus iš namų geriausia mažinti iki minimumo.

Tikimės, kad iki tol išsisuksime su tokiomis priemonėmis, kurios yra, arba ieškosime pagalbos.

„Jei nėra poreikio, gyventojai galėtų neiti ir nevažiuoti. Taip pat turėtų elgtis labai atsakingai, galvoti, kad visur yra ledas“, – teigė D. Jasaitis.

Žmonės gali prisidėti ir prižiūrėdami keliukus prie savo namų.

„Gyventojai slidžius ruožus prie savo namų gali prižiūrėti, draugiškai prisidėti prie miesto tvarkymo“, – kalbėjo D. Jasaitis.

Sugedus pagrindiniam barstytuvui, savivaldybė priversta tam tikrus kelius prioritizuoti.

„Pirmiausia stengiamasi dirbti prie pagrindinių objektų – parduotuvių, administracinių centrų, ligoninės. Pirmenybė teikiama toms vietoms, kur daugiausiai vaikšto žmonių. Tai yra prioritetas. Į mažiau lankomas vietas technika atvažiuos vėliau“, – sakė D. Jasaitis.

 

 

Paklaustas, kiek laiko užtruks vienintelio barstytuvo remontas, D. Jasaitis atsakė nedvejodamas.

„Vėliausiai ketvirtadienį turi būti sutvarkytas. Tikimės, kad iki tol išsisuksime su tokiomis priemonėmis, kurios yra, arba ieškosime pagalbos“, – kalbėjo D. Jasaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
,,kurios neplukdome į Nidą,, --- kas tai per technika, kad negali atvažiuoti iš Juodkrantės į Nidą, ir reikia ja plukdyti? O ir marios tikriausiai užšalusios....

kaimo mieras

kaimo mieras portretas
gyventojai galėtų eiti .....

Anonimas

Anonimas portretas
ar smelio NERA ? lai pasibarsto patys !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių