Po klausimų apie pinigus – įstaigos vadovės įsiūtis

Klaipėdoje gyvenančių ukrainiečių priėmimui ir integracijai skirta solidi suma – per 240 tūkst. eurų. Projektą vykdo Klaipėdos savivaldybė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir edukacinis-kultūrinis centras „Metidė“. Šios įstaigos vadovė po klausimų apie projektą ėmė elgtis nesuvokiamai – pradėjo grasinti policija ir siųsti į Bangų gatvę.

Nepatiko klausimai

Klaipėdos savivaldybė akcentavo, kad šiuo projektu nori prisidėti prie ankstyvosios trečiųjų valstybių piliečių integracijos.

Projekto metu bus įgyvendinta įvairiausių veiklų – bus teikiamos psichologinės konsultacijos, buriamos savipagalbos grupės, vyks lietuvių kalbos mokymai, teisinės konsultacijos, bus galimybė gauti vertimo raštu paslaugą, numatyta ir kitų paslaugų.

Projektas finansuojamas iš Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo priemonės „Pagalba ekstremaliosios situacijos atveju“ lėšų.

Viena projektą įgyvendinančių įstaigų – edukacinis-kultūrinis centras „Metidė“.

Kaip skelbia tinklalapis „rekvizitai.lt“, įstaiga turi vieną darbuotoją.

Paklausus, kaip seksis įgyvendinti numatytas veiklas turint vieną darbuotoją, įstaigos vadovė Jūratė Augienė ėmė reikšti nepasitenkinimą.

Paaiškinusi, kad centras turi sutartis su specialistais, kurie prisidės prie projekto, J. Augienė vis piktinosi tuo, kad žurnalistai užduoda klausimus.

„Turime penkis žmones, dirbančius su paslaugų sutartimis, jų nereikia įdarbinti. Dirba lietuvių kalbos mokytojai, psichologai ir visi kiti, kurie nurodyti“, – aiškino J. Augienė.

Direktorę puola ligoniai?

J. Augienė pokalbio metu ėmė piktintis, kad ji sulaukia ir aferistų skambučių.

Moteris piktinosi klausimais, aiškino, kad svetimi žmonės lenda į jos reikalus, o apie patį projektą, kuriam skirta ketvirtis milijono eurų, plačiau taip ir nepapasakojo.

„Man labai nepatinka, kai svetimi žmonės lenda į mūsų veiklas. Juk visa informacija yra paskelbta. Man labai keista“, – nepasitenkinimą reiškė J. Augienė.

Moteris užsiminė, kad yra sulaukusi keistų skambučių.

„Yra psichiškai nenormalių žmonių. Pilna sergančių žmonių. O su jais dar bereikalingai reikia kalbėti. Mes puikiai žinome, kas per diagnozės“, – kalbėjo J. Augienė (kalba netaisyta – A. A.).

Klausiant apie ukrainiečių poreikius, kokius lūkesčius žmonės išsako, J. Augienė aiškino, kad kraupius įvykius išgyvenusiems atvykėliams labai reikėtų psichologinės konsultacijos.

Jūs norite atsidurti Bangų gatvėje, ten ir atsidursite.

„Baikite skambinėti“

Tačiau vos tik pokalbis pakrypo apie viešuosius pinigus, J. Augienė įsiuto.

„Savivaldybės puslapyje skelbiami duomenys, sutartis, yra pinigai, ar dar jums kažką reikia žinoti? Aš tuojau išsiaiškinsiu, kokiu pagrindu jūs man skambinate. Skambinkite į savivaldybę“, – pyko moteriškė.

Paaiškinus, kad žurnalistai atlieka savo pareigą, informuoja visuomenę, o klausimai užduodami siekiant pasitikslinti informaciją, J. Augienė ėmė grasinti.

„Aš kreipsiuosi į policiją. Prašome neterorizuoti žmonių. Jūs norite atsidurti Bangų gatvėje, ten ir atsidursite. Baikite skambinėti vieną kartą. Taip, aš turiu liudininkus, kad jūs čia klausinėjate“, – įniršį liejo J. Augienė.

J. Augienė po grasinimų padėjo ragelį.

Stebės atsiliepimus

Apie projektą, tikslus ir pinigus be pykčio žurnalistams paaiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

„Projektas yra terminuotas, iki gegužės bus teikiamos paslaugos. Konkurse paslaugoms teikti dalyvavo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir edukacinis-kultūrinis centras „Metidė“. Centras „Metidė“ kriterijus atitiko, turėjo patirties, anksčiau yra dirbę su ukrainiečiais. Kažkokių pastabų jiems nebuvo. Bet jei kas bus ne taip, paaiškės. Juk bus atsiliepimai, paslaugų įvertinimai. Negaliu pasakyti, dėl ko vadovė taip sureagavo“, – pečiais gūžčiojo A. Liesytė.

Ji paaiškino, kad pinigai paslaugas vykdančioms įstaigoms pervedami už konkrečias veiklas.

„Praėjusią savaitę pirmasis avansas išmokėtas numatytai veiklai. Šiaip pinigų niekas nedalins. O tokių paslaugų ukrainiečiams labai reikėjo“, – patikino A. Liesytė.

Centrui „Metidė“ iš visos sumos skirta 42 tūkst. eurų su trupučiu, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija pasiryžusi teikti paslaugų už 191 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Reikia psichologinės pagalbos? O mūsų žmonėms nereikia? Ir nereikės, jeigu karas prasidės? Bet pinigų patiems jau neliks.

Ema

Ema portretas
Toks jausmas, kad tik ten kariauja, o kitur niekas nevyksta.labai patinka musu valstybei parodyti kaip ji rūpinasi.Gal sava šalim pasirupinkit,Visur jau nutraukiama pagalba,pas mus tik viskas kitaip,viskam savas laikas,gal pradetu dirbti jau.Teisingai rašo, žmones ne kvaili mato, kur jie važineja, su kokiom mašinom.ne be reikalo ir jas konfiskuoja kitur.,viskam yra ribos.

TO Tautos balsas

TO  Tautos balsas portretas
Ne tai kalbi nekalboje reikalas ten jie visi iki vieno rusai kada tai banderos liepti kalbėt chacholu kalba kuri neprilipo Bet tame kad čia sulindo visi tokie kaip mūsu konservinei soc liberai kurie turėjo prisivoge Juk visa ukraina dar nuo Porošenkos laiku išvogta vogė ir vežė i užsieni visi tie kur kaip ir pas mus loviniai prie lovio joks biednas neturėjo pinigu kirsti siena ten pas juos korumpuoti visur ir pasieniečiai prisilupo pinigėliu Čia suvažiavo tik neaiškus tipai ukrijos atmatos Esu rami niekad jokiam chacholui nei cento nedaviau ir neduosiu vysiu lauk kaip šuni nuo savo duru
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių