Uostamiesčio gatvėse – pribloškiantys paspirtukininko viražai: prieš eismą nardė lyg bebaimis

Uostamiesčio gatvėmis paspirtukais miestiečiai laigo it išprotėję. Vieno vaikino viražai – pribloškiantys.

Lėkė antrąja juosta

Paspirtukininkas važiavo Smiltelės gatve link Taikos prospekto sankryžos.

Jaunuolis įžūliai skriejo antrąja eismo juosta.

Kelių eismo taisyklės byloja, kad važiuoti elektriniu paspirtuku leidžiama tik dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais arba dviračių juostomis, o kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu.

Kai kelyje nėra dviračių tako, pėsčiųjų ir dviračių tako arba dešinėje kelio pusėje nėra dviračių juostos, kelkraščio, taip pat tais atvejais, kai jais važiuoti negalima (duobėti ir panašiai), leidžiama važiuoti šaligatviu arba viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto.

Vaizdo įrašo „Reidas TV“ stop kadras

Nėrė prieš eismą

Nufilmuota, kaip jaunuolis staiga nėrė į priešpriešinę eismo juostą, kirsdamas dvigubą ištisinę juostą.

Tuo metu priešprieša pirmąja juosta važiavo kitas automobilis.

Iš pradžių galėjo atrodyti, kad jaunuolis suks į kairėje esančią šalutinę gatvę, tačiau nurūko tiesiai prieš eismą toliau.

Važiuodamas kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, vairuotojas privalo duoti kelią pėstiesiems, neturi jiems trukdyti ar kelti pavojaus, o pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui, paliekant tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Elektrinio paspirtuko vairuotojui, važiuojančiam važiuojamąja dalimi, prireikus pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, rekomenduojama nulipti nuo elektrinės mikrojudumo priemonės ir kirsti važiuojamąją dalį vedantis arba nešantis elektrinę mikrojudumo priemonę, jeigu eismo sąlygos to reikalauja.

Paspirtuko vairuotojas, ketindamas kirsti važiuojamąją dalį ten, kur eismas nereguliuojamas arba nėra eismo pirmumą nustatančių kelio ženklų, privalo praleisti važiuojamąja dalimi važiuojančias transporto priemones, išskyrus tuos atvejus, kai kerta išvažiavimus iš šalia kelio esančių teritorijų, gyvenamosios zonos, kiemo, stovėjimo aikštelės, kai kerta važiuojamąją dalį, į kurią kiti vairuotojai suka.

Vaizdo įrašo „Reidas TV“ stop kadras

Atsisukęs dar burbuliavo

Vaizdo įraše matyti, kad prieš eismą švilpęs jaunuolis dar atsisukęs žiūrėjo į paskui jį važiavusį automobilį ir jo vairuotoją. Jaunuolis kažką burbėjo po nosimi.

Keista, kad šio vaizdo įrašo autorius netikėtai sulaukė neapykantos pliūpsnio iš kitų klaipėdiečių.

Keli žmonės priekaištavo dėl to, kad paspirtukininkas buvo nufilmuotas. Esą pats vairuotojas taip pažeidė KET, nors niekas nedetalizavo, ar pats vairuotojas, ar keleivis filmavo įvykį.

„Klaipėdoje čia normalu, kas kam nepatinka?“ – taip vaizdo įrašą pakomentavo vienas veikėjas.

Vis tik kiti klaipėdiečiai objektyviai įvertino vaizdo įrašo turinį – laigymas skersai ištisinių juostų vairuotojo pažymėjimo savininkui atsirūgtų teisės vairuoti praradimu.

Neaišku, ar jauno amžiaus pilietis turi kokį nors pažymėjimą. Ar šitaip miesto gatvėmis laigė pilnametis, taip pat nėra žinoma.

Tačiau daugeliui užkliuvo tai, kad vyrukas vairuotojui dar reiškė nepasitenkinimą.

„Ir dar nepatenkintas, burbuliuoja“, – taip paspirtukininką apibūdino viena internautė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
filmavo, paveikslavo , kodėl nesulaikė ir neiškvietė policijos , juk vairuotojus baudžia už tokius veiksmus , o ką šis išdarinėja , gal jį apdovanoti reikia bebaimio ženkleliu, kai visus baus taip kaip vairuotojus, tikrai tokių ''drąsuolių'' sumažės

Balsas

Balsas  portretas
Kodėl lyg ? Jis ir yra Bebaimis.

Dar vienas

Dar vienas portretas
Dar vienas potencialus organų donoras.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių