Prie jūros Naujuosius sutiksiantys žmonės užėmė viešbučius ir restoranus

Ketinantieji 2024-uosius prie Baltijos jūros sutikti žmonės rezervavo daugumą pajūrio kurorto viešbučių bei vietas restoranuose, siūlančiuose šventines vakarienes, teigia turizmo verslo atstovai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Laura Taučiūtė BNS sakė, kad svečių kurorte padaugėjo ne tik prieš naujametinį savaitgalį, bet ir visą paskutinę 2023-iųjų savaitę.

„Visa ši savaitė, tarpušventis pas mus yra intensyvus ir turime daug svečių, didžioji dalis jų – iš Lietuvos, visų miestų, miestelių. Šiai dienai viešbučiuose – kalbu tik apie asociacijos narius – kai kur užpildymas siekia 100 procentų, o vidurkis yra apie 90 procentų užimtumas viešbučiuose Naujiesiems metams“, – penktadienį BNS sakė L. Taučiūtė.

Asociacija vienija 39 kurorto viešbučius ir restoranus.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė BNS sakė, kad šiame kurorte rezervuotos beveik visos vietos restoranuose, kurie siūlo naujametines vakarienes.

„Daugiau šį savaitgalį atvykstančiųjų į Neringą nei įprastomis dienomis, tą rodo ir restoranų, kurie organizuoja Naujųjų šventines vakarienes, rezervacijos. Šiandien jau būtų sunku rasti staliuką gruodžio 31-osios vakarui, dauguma jau rezervuoti“, – BNS teigė E. Lubickaitė.

L. Taučiūtė sako, kad Palangoje metų sandūrą sutinkantys svečiai neapsiriboja vien apgyvendinimu, jie nori šventinės vakarienės, pramogų, o didieji viešbučiai į tokius norus atsižvelgia.

„Svečiai nori pilno paketo, ne tik apgyvendinimą, bet ir šventinę vakarienę su muzikiniu vakaru, dauguma didžiųjų viešbučių tą ir siūlo, mažesnieji kooperuojasi su Palangos koncertų sale, kuri gruodžio 31-ąją siūlo tris renginius (...) Žmonės eina vakarieniauti, į koncertą, tada  pasitikti Naujų metų ar prie jūros su fejerverkais, ar prie eglutės“, – kalbėjo asociacijos vadovė.

Palangos savivaldybė pranešė, kad gruodžio 31-osios vidurnaktį ties Palangos tiltu naujametinis fejerverkas skambant muzikai truks apie 10 minučių, svečiams siūloma pasivaikščioti po šventiškai papuoštą miestą, klausytis muzikos Kurhauze ar Gintaro muziejuje.

Dar vienas fejerverkas planuojamas Šventojoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
pribrudys pajuri... Neduok,Dieve!

Va tai tau

Va tai tau portretas
Konservatvykų vaikeliai sulėks į pajūri Putino fejerverkais pasigrožėti?

Anonimas

Anonimas portretas
svarbiausia ten niekas nekelia problemos tokios kaip lietuvoj kad iš strioko nuo garso apsišiks šūnys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių