Lietuviai mieliau renkasi šventes ne namuose: kiek gali tekti susimokėti?

  • Teksto dydis:

Ar tikrai už viešbutį Naujųjų Metų naktį gali tekti pakloti ir 10 tūkstančių eurų? Plačiau – LNK reportaže.

Iki Naujųjų Metų likus šiek tiek daugiau nei dviem savaitėms, sparčiai tirpsta vietos viešbučiuose. Skaičiuojama, kad Vilniuje beliko tik 150 skirtingų apartamentų.

„Dar šiek tiek vietų yra likę viešbučiuose. Aišku, labai nedaug, tad visus kviečiu ilgai negalvoti, rezervuotis ir sutikti naujametinę naktį Vilniaus senamiestyje. Restorane vietų taip pat dar yra. Šiais metais siūlome labai prabangią vakarienę su mūsų šefų atrinktais, šiai nakčiai specialiai pagamintais patiekalais“, – sakė „Pacų“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė.

Kiek reikėtų pasiruošti išleisti už naujametinę naktį viešbutyje? „Vakarienė su šampano taure kainuoja 300 eurų žmogui, su priderintais vynais reikėtų pridėti dar 150 eurų. Kambario kaina, aišku, priklauso nuo kategorijos. Standartinis kambarys kainuotų apie porą šimtų eurų. Kuo aukštesnė kategorija, tuo brangiau“, – teigė R. Pulkauninkaitė-Macikė.

Kiek kainuotų brangiausias kambarys? „2 tūkst. eurų“, – sakė R. Pulkauninkaitė-Macikė.

„Žmonės praeitą savaitę pradėjo planuoti Naujųjų Metų vakarą. Pastebėjome, kad rezervacijos suaktyvėjo tiek „Booking“ platformoje, tiek ir tiesiogiai. Kol kas mūsų viešbučio užimtumas siekia 70 proc. Dar galime pasiūlyti apie 30 kambarių. Pastebime, kad žmonės ieško vietos šeimos pasibuvimui tiek kalėdiniu laikotarpiu, tiek ir Naujųjų Metų vakarą. Laikome konkurencingą kainą. Esame naujas viešbutis, todėl kaina mūsų viešbutyje yra šiek tiek mažesnė. Mūsų tikslas dabar yra pasirodyti ir prikviesti kuo dagiau naujų svečių“, – sakė „Conti“ viešbučio vadovė Monika Karužė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Kokia būtų kaina Naujųjų Metų išvakarėse? Kiek kainuotų pigiausias ir brangiausias kambarys? „Standartinis kambarys kainuotų apie 120 eurų be pusryčių. Liukso klasės apartamentai kainuotų 360 eurų“, – sakė M. Karužė.

Didelį susidomėjimą lemia viešbučiuose siūloma šventinė programa.

„Turime paketus, kur įskaičiuotas apgyvendinimas ir šventinė vakarienė su muzika. Šiuo metu jaučiamas didesnis kambarių poreikis, bet, tikiu, kad per šią ir kitą savaitę suaktyvės ir restorano rezervacijos“, – teigė M. Karužė.

Štai, „Pacuose“ pigiausiai apsistoti galima už 284 eurus, „Kempinskyje“ – už 330 eurų, - „Ambertone“ – už 253 eurus, o „Stikliuose“ kambarys kainuotų 504 eurus. Kaip bebūtų keista, būtent pigiausių kambarių dar likę. Išgraibstyti brangiausiai kainavę kambariai. Vis dėlto, tikėtina, kad ir jų neliks.

„Yra žmonių, kurie planuoja iš anksto. Jie jau prieš pusę metų rezervuoja kambarį. Yra žmonių, kurie kaip studentai, ieško paskutinę minutę. Visada Naujųjų Metų naktį sulaukiu ir skambučių, ir žinučių su klausimu, ar galbūt dar yra kokia laisva vieta. Neabejoju, kad ir šiais metais sulauksiu tokių skambučių“, – sakė R. Pulkauninkaitė-Macikė.

Anot Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės, Naujųjų Metų tendencijos keičiasi.

„Dabar labai populiaru užsakyti rezervacijas paskutinę minutę. Tai labai apsunkina situaciją verslui. Niekada negali planuoti. Kadangi turiu progą viešai pakalbėti, tai kviečiu visus registruotis kuo anksčiau ir užsisakyti tai, ko nori, o ne tai, kas lieka. Kalbėjau su nariais, tai Birštonas, Druskininkai, Palanga pildosi. Žmonės ima ilgiau, pasiima ir procedūrų. Gal bus šiek tiek kuklesnės programos, nes vis tiek yra pakankamai brangu. Viskas nusėda į tą naujametinę kainą. Taupydamas žmonių pinigus, verslas prisitaiko ir daro jau nebe tokias prabangias programas kaip seniau. Prieš kokią savaitę Vilnius buvo jau užsipildęs apie 65 proc. Reikia skambinti į norimą vietą ir teirautis, kad paskui nebūtų nusivylimų. Manau, kad bus ir tokių restoranų, kurie ims nedidelę rezervaciją. Manau, kad dabar visi leidžia paskutinius pinigus, o sausis, vasaris bus šiek tiek kūdesni. Smagu, kad nuotaika gera. Artėja pačios gražiausios šventės“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Tikimasi pralenkti ir įspūdingą praėjusių metų turistų skaičių.

„Praėjusiais metais gruodį Vilnius sulaukė 90 tūkst. turistų, kurie apsistojo apgyvendinimo įstaigose. Maždaug du trečdalius sudarė užsieniečiai. Šiais metais laukiame dar didesnio turistų srauto. Pas mus atvyksta užsieniečiai iš kaimyninių šalių, iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Italijos, Prancūzijos. Viešbučiai sako, kad jau dabar yra užsakyta apie 80 proc. kambarių. Labai džiugu, kad viešbučiai siūlo ne tik nakvynę, bet ir šventinę vakarienę. Būna speciali šefo paruošta vakarienė bei muzikinė programa. Kainos panašios kaip ir pernai, tačiau priklauso, kokia konkreti programa siūloma. Dar tikrai galima rasti dvivietį, standartinį kambarį trijų žvaigždučių viešbutyje naujametinei nakčiai iki 100 eurų. Jei viešbutis arčiau Centro, tada kaina būtų apie 130 eurų. Jei norisi prabangesnio varianto, tai penkių žvaigždučių viešbučiuose galima rasti nakvynę už 300 eurų. Šventiniu laikotarpiu kainos būna labai įvairios, priklausomai nuo to, kas įeina į konkretų pasiūlymą. Labai džiugu, kad lietuviai aktyviai naudojasi šiais pasiūlymais ir šventes sutinka ne namuose, o arčiau miesto Centro“, – kalbėjo „GO Vilnius“ turizmo skyriaus vadovė Vilma Daubarienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Bus tų laisvų vietų. Nereikia skiesti. Besmegenių pasakos besmegeniams. Gali paskutinę minutę užsisakyti. Tik klausimas, ar verta. Jei neturi normalių namų arba dar kokios problemos - žinoma, kokios problemos.

Henrikas

Henrikas  portretas
Visi tik puola, ima, izsisakineja. O tu? Greičiausiai skubek, imk, mokek bo - neliks. Saunuoliai verslininkai! Geras biznio planas. Ir paslepta reklama. Tikrai - kazkas pagalvos: o kodel ne? As irgi taip galiu. Juk kokie nususe 2 tukst. euru uz vakariene - visai pigu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių