Prie Klaipėdos – naujų matuoklių pora

Greitį mėgstantiems viršyti vairuotojams – dar vieni spąstai. Vilniaus plente, prieš įvažiuojant į Klaipėdą, bus įrengtas sektorinis greičio matuoklis.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad vidutinio greičio matavimo sistemą planuojama įrengti valstybinės reikšmės kelyje A1, ruože nuo 304,5 iki 305,5 km.

Matuoklių pora turėtų atsirasti važiuojant uostamiesčio kryptimi, pirmas įrenginys bus maždaug ties Jakų estakada, o kitas – už kilometro.

Kelių direkcija aiškina, kad matuokliai atsiras per šiuos metus.

Direkcijos teigimu, greičio matavimo prietaisai valstybinės reikšmės keliuose yra įrengiami etapais, įranga derinama, atliekama metrologija.

Anksčiau buvo skelbta, kad matuoklių pora turės atsirasti Palangos kelyje.

Anksčiau svarstyta, kad dar viena matuoklių pora turės atsirasti tarp Klaipėdos ir Palangos, tačiau direkcija aiškino, kad čia jau yra įrengti trys VGMS ruožai, tad naujų įrengti šiuo metu neplanuojama.

Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių turto valdymo informacinė sistema skelbia, kad pajūrio keliuose vis dėlto dar numatyta sektorinių matuoklių porą įrengti už Palangos viaduko, važiuojant iki Darbėnų sankryžos.

Viskas įdiegta, sujungta, ištestuota ir paleista bus iki šių metų spalio vidurio.

Magistralėje taip pat numatyta įrengti greičio matuoklį – vienas įrenginys stovės ties posūkiu į Dauparus, antrasis – prie įvažos į Gargždus.

Sektorinius greičio matuoklius tarp Jakų ir Klaipėdos įrengs įmonė „Team LT“.

Šios įmonės pardavimų projektų vadovas Audrius Spūdys tikino, kad matuokliai prie Klaipėdos atsiras iki rudens.

„Viskas įdiegta, sujungta, ištestuota ir paleista bus iki šių metų spalio vidurio“, – sakė A. Spūdys.

Jis patikslino, kad pirmojo ir antrojo etapų vidutinių greičio matavimo sistemų įrengimo darbai, kuriuos vykdė įmonė „Belam LT“, tapusi „Team LT“ bendrove, ir įmonė „Fima“, yra pasibaigę

„Sistemos įvertintos, metrologiškai patikrintos ir veikia. Per visą Lietuvą įrengta 206 ruožų greičio kontrolė“, – skaičiavo A. Spūdys.

Įmonė „Team LT“ yra laimėjusi dar vieną konkursą.

„Šiuo metu vyksta projektavimas, o įrangos diegimas ir montavimas prasidės netrukus. Žiemą tokie statybos darbai nevykdomi“, – priminė A. Spūdys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėda matuoklių sostinė.oho Vilnius,Kaunas,klaipėda.babkes geriausia plauna klaipėda

lolo

lolo portretas
Gal tikslingiau pinigus leiskite ir is tikro eismo saugumu rupinkites : pirma kelius atnaujinkite, vietomis naujus kelius su atskitomis juostomis statykite ir tinkamai eisma sureguliuokite, kad nebutu bereikalingu eismo ribojimu su 50 km/h ar 70 km/h zenklais ar tom nuolatinem istisinem linijom , ir matuoklius reikia momentinius kaip vakaruose statyti tik avaringose taskuose, nes kai sektorius tesiasi kelis km, tai ne faktas kad ties kazkuria avaringa sankryza neivyks avarija.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Iš pradžių buvo kalneliai, prikepė visur kur tik įmanoma, bet pamatė, kad menkas biznis, sugalvojo radarus, ir čia tai aukso gysla, jeigu ir niekas neviršys, bet už priežiūrą, profilaktiką, eksplotaciją ar dar kokį gedimą sugalvos, pinigėliai iš biudžeto vis tiek plauks.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių