Šiemet Klaipėda sulaukė daugiau ir laivų, ir turistų

  • Teksto dydis:

Artėjant į pabaigą kruizinių laivų sezonui, Klaipėdos uostas skaičiuoja, kad šiemet uostamiestyje apsilankė 65 tūkst. turistų bei atplaukė 46 laineriai.

Pernai Klaipėdoje apsilankė 41 laivas, taip pat sulaukta 42 tūkst. turistų.

Aptardamas sezoną, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas sako, kad šiemet po pasibaigusios koronaviruso pandemijos ir kitų geopolitinių iššūkių kruizinė laivyba atsigauna.

„Po pandemijos metų ir sumaišties Baltijos regiono kruizinėje laivyboje dėl karo grėsmės pagaliau fiksuojame nuoseklų augimą, uostas ir vėl tampa vis patrauklesnis tarptautiniam turizmui. Šis sezonas įrodo, kad ateitis uostui ir miestui kupina galimybių ir naujų horizontų. Žvelgiant į ateitį planuojame plėtrą, siekdami, kad Klaipėdos uostas laiku prisitaikytų prie kintančių laivybos poreikių ir galėtų priimti dar didesnį laivų ir turistų skaičių, taip kartu prisidedant prie miesto ir regiono ekonomikos ir turizmo klestėjimo“, – pranešime teigė A. Latakas.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos duomenimis, iki šios dienos Klaipėdos uoste apsilankė 46 laivai, dar 7 laivų įplaukimų laukiama: 5 turi atplaukti iki rugsėjo pabaigos, po vieną spalį ir gruodį.

Iš viso laukiama 53 kruizinių laivų, o tai yra maždaug 23 procentais daugiau nei 2023 metais, kai per kruizinės laivybos sezoną apsilankė 41 laivas. Šių metų sezonas ne tik gausesnis laivais, jis taip pat baigsis vėliau nei pernai.

Intensyvusis kruizinių laivų sezonas Klaipėdos uoste šiemet truks iki spalio 1 dienos, o paskutinio kruizinio laivo uoste laukiama gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių