Šildymo sezono uostamiestyje dar nepradės: koks didžiausias galvosūkis?

Nors uostamiestyje jau kalbama apie šildymo sezono pradžią, ir šią, ir kitą savaitę jo pradėti tikrai neplanuojama. Šiuo metu didžiausias galvosūkis – kaip rasti būdų sutaupyti ir užtikrinti kuo pigesnį šildymo tiekimą gyventojams.

Palyginus su praėjusių metų sąskaitomis, kainos išaugo net 90 proc.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, ketvirtadienį vykusiame pasitarime su bendrovės "Klaipėdos energija" atstovais ir buvo kalbama apie taupymo būdus.

"Dujų kainos tiesiog šokinėja. Nukrito, po to tris dienas vėl kilo. Nėra stabilumo ir aiškumo. Kaip visi puikiai suprantame, viskas labai priklausys nuo dujų kainų, nuo jų – biokuro kaina, o viskas priklauso nuo to, kokie bus orai. Jeigu orai bus šiltesni negu praėjusiais metais, šildymo poreikis bus mažesnis. Tada galima tikėtis ne tik kainų stabilizavimosi, bet ir menko judėjimo ne į viršų, o žemyn", – vylėsi direktorius.

Gintaras Neniškis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Buvo diskutuojama ir apie mazuto panaudojimą šildymui, bet šios idėjos atsisakoma dėl aplinkos taršai ir didesnės kainos.

Taip pat iškelta dyzelino, kurį būtų galima panaudoti kai kuriuose modernizuotuose katiluose, deginimo galimybė.

Trečiadienį šildymas buvo įjungtas dviejuose nerenovuotuose darželiuose, kurie turi autonomines šildymo sistemas. Kitos švietimo įstaigos šildymo taip pat veikiausiai sulauks šį mėnesį.

Oras dar gana palankus.

"Dėkui Dievui, šiltas šitas ruduo. Praėjusiais metais spalio 12-ąją prasidėjo šildymo sezonas, o mokyklas, darželius pradėjome šildyti spalio 4 ar 5 d. Dėl švietimo įstaigų dar bus sekamos orų prognozės", – teigė G.Neniškis.

Dėl šildymo įjungimo visame mieste bus sprendžiama kitos savaitės antroje pusėje.

"Preliminariai šią arba kitą savaitę pradėti šildymo sezono tikrai neplanuojame. Termometras rodo 10 laipsnių ir daugiau. Tad oras dar gana palankus", – sakė administracijos direktorius.

Šildymo sezono pradžia Klaipėdoje

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

2019 m. – spalio 7 d.

2020 m. – spalio 15 d.

2021 m. – spalio 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar ne

Dar ne portretas
Šilta,saulutė šviečia,apsirenkime,o naktį miegoti vėsiame kambaryje....super,dar ir langai atidaromi,nereikia silumininkams turtų krauti...nebent imtų lietus pliaupti.

Jonas

Jonas portretas
Dėl šilumos bute dar galima kentėti, bet drėgmė jau pasiekė 78%. Reikia šildyti.

Anonimas

Anonimas portretas
Aktuali baudziauninku problema - kur PAVOGTI PINIGU kad kazkaip isgyventi. Dar nesinori eiti zudyti burzuju, bet jauciam ,kad sis momentas nenumaldomai ARTEJA. Jau reikia dairytis mieste kur kokia kontora ir kur turtingos siurbeles gyvena ir ....i sarasiuka nacionalizacijai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių