Skulptūrų parke – permainų nuojauta

Skulptūrų parke pasivaikščioti mėgstantys klaipėdiečiai jau pastebėjo būsimų darbų ženklus. Parkas prismaigstytas raudonai nudažytų kuoliukų, raudonais brūkšniais pažymėti ir kai kurie medžiai.

Prižiūrės ir komisija

Bendrovės "Plungės lagūna" atstovai jau pasirašė sutartį dėl Skulptūrų parko sutvarkymo darbų. Sutarties vertė siekia 3 mln. eurų.

Dabar ruošiamasi pirmajam darbų etapui, žmonių pastebėti stulpeliai įkalti į žemę žymint projekte numatytus takus.

"Kol kas bandoma suprasti, kur tie takai turėtų realiai atsirasti. Rangovas dėliojasi darbų zonas. Šiuo metu perkama paslauga – ekspertai turės įvertinti medžių būklę. Jie tai turėtų padaryti per mėnesį. Vėliau šiuo klausimu dar pasisakys savivaldybės Želdinių komisija. Be to, yra suburta projekto priežiūros grupė. Jos veikloje dalyvaus keli politikai, visuomenės atstovai. Eisime į parką kartu, bandysime spręsti ir ieškoti kompromiso. Tikiu, kad mums pavyks susitarti", – apie būsimus darbus Skulptūrų parke kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Tikiu, kad mums pavyks susitarti.

Dirbs su archeologais

Pasak A.Dobranskio, šiuo metu rengiamas archeologinių tyrimų darbų projektas, be to, iki balandžio 1-osios turėtų būti parengtas pirmojo parko rekonstrukcijos etapo darbų projektas.

"Visas procedūras šioje labai jautrioje teritorijoje būtina atlikti, rangovas tai ir padarys", – tikino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Jo žodžius patvirtino ir bendrovės "Plungės lagūna" vykdomasis direktorius Povilas Batavičius. Jis pasakojo, kad archeologiniai tyrimai bus atliekami tose parko vietose, kur teks kasti žemę.

"Nejudinamų vietų bus labai mažai, daugelyje bus tiesiami takeliai, atsiras įvairių įrenginių. Kur tik judinsime žemę, visur su mūsų darbininkais kartu dirbs ir archeologai. Jie pirmiausia atliks detalius archeologinius tyrimus, po to mes įrengsime pagrindus takams ir visa kita", – pasakojo P.Batavičius.

A.Dobranskis mano, kad realiai darbai parke prasidės antroje birželio pusėje. O "Plungės lagūnos" vadovas tiki, kad darbai prasidės dar iki birželio pradžios.

Danės skverą įrengusios bendrovės darbuotojai jau įpratę prie įdėmių klaipėdiečių žvilgsnių, todėl P.Batavičius tikino, kad smalsuoliai jų netrikdys ir Skulptūrų parke.

Andrius Dobranskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Atsiras ir memorialas

Darbus, kurie vyks trimis etapais, numatyta atlikti maždaug per dvejus metus.

Kaip jau buvo skelbta, pirmajame etape numatoma sutvarkyti želdinius, demontuoti senąją infrastruktūrą, įrengti pėsčiųjų takus, vaikų žaidimo aikštelę, sutvarkyti vandentiekio tinklus, įrengti laistymo sistemą, vaizdo stebėjimo kameras.

Parko želdinių tvarkymo tikslas – apsaugoti istorinius ir vertingiausius parko medžius, kurie skursta dėl tankiai priaugusių medžių.

Antrą ir trečią darbų etapus numatyta vykdyti vienu metu. Lygiagrečiai vyks archeologiniai tyrimai. Numatyta surinkti ir kapinių teritorijoje perlaidoti rastus palaikus.

Iš Liepų ir K.Donelaičio gatvių pusių ketinama pastatyti naujus simbolinius vartus.

Kvartale prie Trilapio gatvės žadama įrengti istorinės atminties vietą – memorialą.

Bus remontuojamas gynybinis šansas. Planuojama sutvarkyti Gerlachų šeimos kapavietę.

Paskutiniuoju etapu bus sodinami medžiai, krūmai, gėlynai, apsėjamos vejos, renginių-lauko prekybos terasa, statomi informaciniai stendai, nuo Trilapio ir S.Daukanto gatvių parkas bus aptvertas tvora.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svečias

Svečias portretas
Kasinėsite kapinėse? Drumsite mirusiųjų ramybę? Kodėl norite viską ardyti, draskyti? Tereikia sutvarkyti takelius, apgenėti medžius, gal vieną kitą ir nupjauti. Negi ir šita ramybės salelė praras savo sielą?

sunku skaityti ir iškęsti

sunku skaityti ir iškęsti portretas
Gal palikite nors šį parką- kapines ramybėje. Nuo dviračių ir paspirtukų nebegalima išsisaugoti sutrinkelizuotame Dangės skvere. (Basanavičiaus gatvę Palangoje užvėrė dviratininkams ir paspirtukininkams, o čia atvėrė). Važiuoja ant nugarų, šaukia pasitraukti, tempai didžiuliai. Negi tas pats laukia ir mylimo Skulptūrų parko: trinkelės, triukšmas, prekyba, renginiai, chaosas, plynės....

O tikėjotės ko kito?

O tikėjotės ko kito? portretas
Jie visada taip daro: palaukia kol koks nekilnojamasis turtelis įgauna nors kokią vertę, dar sukelia mažų mažiausiai kelis pogromus patys sau namus padegdami kur nors toli toli kur jų niekas nenori, tada atbėga iki čia ir iškapsto kokią lievą 18 a. šiukšlę, kur buvo likusių kokio jų visiškai degraqdavusio artimojo snarglių - mat išmestas iš laivo neturėjo nė skatiko iki artimiausios knaipės nuropoti... va, jums ir įrodymas - čia gulėjo toks anoks - nesvarbu, kad pusiau paslikas ir apsividuriavęs - bet duokit duokit kuo greičiau ir atmatuokit mums bent jau 6 arus miesto centre - kabaką pasistatys ant kapų, jiems gi kas? Paaiškins, kad labai labai, na, supraskit,... lasbai nukentėjo ir atbėgo kompensacijų ieškoti ten, kur valdžia ne tik pinigus prašalaičiams ir visuomenės kenkėjams dalina, bet dar ir pliažo geriausius ruožus 5 metams atiduoda - derkitės, matai, brangieji sveteliai. Ar neatsirado kartais vietinio kokio šerno ir naujai įbėgusios mažametės palikuonių su anomalijom?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių