Į paplūdimį atvykę poilsiautojai sugalvoja ir kitų veiklų: stato jurtas – ardo kopas

Į paplūdimį atvykę poilsiautojai ne tik maudosi jūroje, bet sugalvoja ir kitų veiklų. Vieni laisvalaikį leidžia žaisdami paplūdimio tinklinį, kiti stato smėlio pilis. Kai kurie ieško veiklos ir kopose, pavyzdžiui, stato į jurtas panašias konstrukcijas, tačiau joms statyti šakos imamos iš klojinių, kurie įtvirtina kopas.

Pirmosios Melnragės paplūdimyje, vaikštinėdami pajūriu, gyventojai gali pastebėti iš ilgų šakų suręstas savotiškas jurtas.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo, gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, poilsiautojai statydami tokius statinius, šakas traukia iš kopose esančių žabtvorių, kurios neleidžia smėliui nubyrėti.

„Poilsiautojai dažnai kartu su vaikais stato jurtas, tačiau tas šakas jie ima iš žabtvorių, kurios sutvirtina kopas. Tai daryti griežtai draudžiama, nes ardomi sutvirtinimai ir vėjas kopose greičiau išnešioja smėlį, jos taip ir sunyksta“, – aiškino A. Siakki

A. Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sakome, kad taip daryti negalima, bet po kurio laiko vėl randame naujų jurtų.

Gelbėtojų vadas tikino, jog gelbėtojams neretai tenka perspėti poilsiautojus, kad tokia „žaisminga“ veikla pavojinga kopų ekosistemai, tačiau dažniausiai žmonės į prašymus nereaguoja, o po kurio laiko vėl tenka išvysti naujai suręstus statinius.

„Matome, kad visuose paplūdimiuose atvykę poilsiautojai pasistato tokius statinius, sakome, kad taip daryti negalima, bet po kurio laiko vėl randame naujų jurtų. Žmonėms tai tarsi žaidimas, tačiau gamtai daroma reali žala“, – kalbėjo vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
driskių visur pakanka. Kam tas jurtas statyti- nusipirkai pigiai savaime sulankstomą palapinę ir tiek reikalų. Kelios sekundės ir ji stovi arba sulankstoma, bet ne, geriau žaisti laukinį pasaulį.

O

O portretas
Man atrodo, kad kopas daugiau ardo kopų viršūnėmis tiesiami mediniai takai. Kam jie ten? Pasigrožėti išsirengusiais poilsiautojais?

IŠVADA

IŠVADA portretas
Lietuvoj viskas galima...tiek saviems , tiek atvykusiems...)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių