Klaipėdos uoste lankėsi JAV raketinis kreiseris „USS Normandy“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste penktadienį lankėsi JAV raketinis kreiseris „USS Normandy“.

Raketinis kreiseris į uostamiestį atplaukė logistinio aprūpinimo tikslais, skelbia Lietuvos kariuomenė. Šis kreiseris Baltijos jūroje vykdo JAV karinių jūrų pajėgų pavestas užduotis.

„Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos Seklių vandenų komanda užtikrino „USS Normandy“ ginkluotą eskortą į ir iš uosto“, – rašoma pranešime.

JAV karo laive yra 122 vertikalios raketų paleidimo celės, laivo ilgis siekia 173 metrus.

Vertikalioji paleidimo sistema yra universali ir geba paleisti daugelio tipų raketas. Vienos galingiausių – sparnuotosios raketos „Tomahauk“, galinčios nešti tiek įprastines, tiek branduolines kovines galvutes net iki 2,5 tūkst. kilometrų atstumu. Kitos – įvairių modifikacijų oro gynybos raketos SM2, galinčios naikinti oro taikinius vidutiniu ir tolimuoju nuotoliu iki 180 kilometrų, taip pat SM3 raketos, kurios gali pasivyti ir sunaikinti žemosiose kosmoso orbitose skrendančias balistines raketas.

JAV karo laivo komplektaciją sudaro ir du sraigtasparniai „MH-60 Sea Hawk“.

„Ticonderoga“ klasės raketinis kreiseris į Lietuvą užsuka nebe pirmąjį kartą. „USS Normandy“ uostamiestyje lankėsi 2007 ir 2012 metais. Pastarąjį kartą kreiseris „USS Normandy“ dalyvavo Lietuvos teritoriniuose vandenyse vykusiosiose tarptautinėse pratybose „BALTOPS“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių