Tikrins skaitiklių rodmenis

Kai kurie gyventojai, siekdami už dujas ir elektrą mokėti mažesnėmis kainomis, gruodį deklaravo didesnius jų kiekius. Tačiau tiekėjai tikina, kad dėl to klientai neišloš – sukčiautojų rodmenų skaitikliai bus tikrinami.

Pasak bendrovės "Lietuvos dujos" atstovės spaudai Sigitos Petrikonytės-Jurkūnienės, gyventojų deklaruojami rodmenys yra stebimi, todėl, jei bus įtariama, kad kuris nors klientas sukčiaudamas deklaravo daugiau nei sunaudojo, pas jį apsilankys inspektoriai. Jei patikrinus skaitiklius bus nustatyta pažeidimų, permoka jam bus sugrąžinta bei pareikalauta už sausį susimokėti pagal naujai įsigaliojusius tarifus.

"Sekame kiekvienų metų duomenis ir žinome, kas kiek dujų sunaudoja, todėl tikrai būtų neįtikėtina manyti, kad kai kurie gyventojai, daugybę metų sunaudodavę panašų dujų kiekį, pernai gruodį jų sunaudojo kelissyk daugiau. Tai, žinoma, sukeltų įtarimų ir mes tikrintumėme", – patikino S.Petrikonytė-Jurkūnienė.

Specialistė pabrėžė, kad bendrovė kol kas dar tik gauna iš gyventojų siunčiamus duomenis, todėl numatyti, ar bus daug sukčiaujančių, kol kas neįmanoma. Vis dėlto, anot jos, tikėtina, kad perdeklaravusių dujų skaitiklių rodmenis bus nedaug.

Bendrovės VST Elektros tiekimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Jankauskas taipogi patikino, kad kol kas pažeidimų, kad gyventojai gruodį piktybiškai būtų deklaravę didesnį elektros kiekį, nei iš tikrųjų sunaudojo, dar neužfiksuota.

"Permokų gruodį dėl pakitusių elektros kainų nėra užfiksuot. Jei šiemet perdeklaravimo atvejų pasitaikytų, tuomet jie būtų vertinami individualiai, vadovaujantis protingumo kriterijais. Aišku, visų pirma klientams tektų apmokėti skirtumą tarp naujos ir senos kainos", – pabrėžė V.Jankauskas.

Kur kas daugiau keblumų gali kilti vasarį ar kovą, jeigu gyventojai iš įpratimo už šiemet sunaudotą elektrą bei dujas mokėtų vis dar senomis kainomis.


Nuo sausio 1-osios įsigalioję dujų tarifai:

Pastovioji kainos dalis (Lt/mėn.) Kintamoji kainos dalis (Lt /1 kub. m)

Buitiniams vartotojams, per metus sunaudojantiems iki 800 kub. m dujų 2,22 2,12

Buitiniams vartotojams, per metus sunaudojantiems nuo 800 kub. m iki 20 tūkst. kub. m dujų 14,66 1,58

Buitiniams vartotojams, per metus sunaudojantiems daugiau kaip 20 tūkst. kub. m dujų 14,66 1,56


Nuo sausio 1-osios įsigalioję elektros tarifai (Lt už kWh)

Vienkainis tarifas:

Gyventojams 0,37

Gyventojams, naudojantiems elektros virykles 0,33

Gyventojams, sunaudojantiems per metus daugiau kaip 12 tūkst. kWh 0,31

Dviejų laiko zonų tarifas:

Dieninis 0,42

Naktinis, šeštadienio ir sekmadienio 0,25

Dieninis tarifas gyventojams, naudojantiems elektros virykles 0,36

Naktinis, šeštadienio ir sekmadienio tarifas gyventojams, naudojantiems elektros virykles 0,22

Dieninis tarifas gyventojams, sunaudojantiems per metus daugiau kaip 12 tūkst. kWh 0,35

Naktinis, šeštadienio ir sekmadienio tarifas gyventojams, sunaudojantiems per metus daugiau kaip 12 tūkst. kWh 0,21


Šiame straipsnyje: elektros skaitiklis

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
JIE NETURI TEISES UZ SAUSI JAU IMTI DIDESNI MOKESTI I!!!!!!! TIK NUO VASARIO MENESIO GALES IMTI DAUGIAU, NES NEPRAEJO DAR MENUO NUO NAUJU KAINU PASKELBIMO!!!

klaipedietis

klaipedietis portretas
Taip, ir mes kiekvienas galime nemokėti nuo sausio 1 d. VST elgiasi prieš įstatymą, tad Mūsų, vartotojų pusėje - visos teisės. Būkime vieningi !

AS

AS portretas
as sumokejau sausio pradzioje uz puse gruodzio sena kaina.O sausio pabaigoje ar vasario pradzioe jau butu mokama nauja kaina t.y. po 0.37 ct.O jei einama pries istatyma, tai ir galima moketi vel po 0.33 ct.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių