Sieks naujo šalies rekordo: aplink Lietuvą – elektriniu triračiu

Pusės kūno nevaldantis klaipėdietis rekordininkas Gintautas Markevičius sieks naujo šalies rekordo – per 12 dienų elektriniu triračiu apvažiuos visą Lietuvą ir įveiks per tūkstantį kilometrų.

G. Markevičiaus išlydėtuvės ir startas naujo rekordo link vyko vakar prie Laikrodžių muziejaus pastato. Čia kartu su juo atvyko palaikymo komanda, kuri ir plakatais, ir žodžiu linkėjo rekordininkui pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Paspausti ranką ir palinkėti sėkmės atvyko ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

G. Markevičius pasakojo, kad labai mėgsta keliauti, o dabar – puiki galimybė.

„Norėčiau į Paryžių, bet kol kas – aplink Lietuvą. Be proto mėgstu keliauti. Dabar man yra galimybė, yra rėmėjų. Po pirmo rekordo supratau, kad galiu dar ir dar“, – tikino G. Markevičius.

Pasak jo, pirmasis rekordas – kelionė elektriniu triračiu į Vilnių jau užfiksuota Rekordų akademijoje.

„Užfiksavo, kad neįgalusis elektriniu transportu gali nuvažiuoti 265 kilometrus per 50 valandų. O dabar aš važiuosiu aplink Lietuvą, bus užfiksuota 1 150 kilometrų. Norėčiau per 12 dienų, bet kiek truks, tiek. Kaip ruošiausi? Džiaugiausi, važinėjausi ir laukiau tos šventės. Nes važiavimas man – šventė. Kai artėja Naujieji metai, žmogus visą laiką bijo, kad kas nors nutiks. O ko čia bijoti, kai yra šventė?“ – kalbėjo G. Markevičius.

Jis taip pat pasakojo, kaip apskritai prasidėjo jo kelionė rekordų link.

Prieš šešerius metus vyras patyrė insultą. Nuo tada nevaldo dešinės kūno pusės – nei rankos, nei kojos. Tačiau važiuoti triračiu tai – ne trukdis.

„Tiesą pasakius, po Lietuvą važiuosiu ne dėl rekordo, o dėl to, kad man „kaifas“ važiuoti. Bet rekordu aš galiu paviešinti, kad važiuos neįgalusis, ir parodyti pavyzdį žmonėms, kurie irgi tokie neįgalūs arba seni ir viskuo skundžiasi. Rekordas man nėra aktualus, aš tiesiog gyvenu ir džiaugiuosi“, – akcentavo G. Markevičius.

G. Markevičius pajudėjo iš Klaipėdos ir važiuos link Šilutės, Pagėgių, link Lietuvos pasienio.

Kelionės metu jam padės ir kartu važiuos draugas Rimas Kisielius. Anot jo, jam G. Markevičius suteikė motyvacijos.

„Išgirdęs apie tai, kad Gintautas keliaus aplink Lietuvą, jaučiu pareigą prie jo prisijungti. Galvojau, būsiu tas palaikytojas. Gal fiziškai ir nereikės jam padėti, bet aš manau, jog man būtų gera, kad kas nors šalia manęs važiuotų, taip tikiuosi ir Gintautas jausis“, – sakė R. Kisielius.

Po šios kelionės, kuri veikiausiai finišuos rugpjūčio 20 d. Klaipėdoje, G. Markevičius yra numatęs ir dar vieną tikslą – elektriniu triračiu apvažiuoti Lietuvą, Latviją, Estiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visada

visada portretas
stebina keistuoliai nereikalingiems veiksmams aukojantys savo laiką, jėgas, gyvenimą. Na kokia nauda realiai iš šito nelogiško ir betikslio važiavimo?

ojojo

ojojo portretas
kam tie triraciai-dviraciai..elektriniai............sliauzte reikia sliauzti..kemsynais, zvyrkeliais ir pelkemis,,,ir , kad is kosmoso matytusi uzsifruota marsruto prasme..............bau bau

Juzis

 Juzis portretas
Sėkmės kelionėj. Jei jau apie keliautojus .Būtų įdomų kur tas keliautojas viltimi per Ramujį vandenyną ,gal jau praėjo noras ar irklai sugedo? Tiek triukšmo , farso buvo. O gal vis vyksta pasiruošimas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių