Trys išankstinio balsavimo dienos Klaipėdoje: kasdien ateidavo po 300 rinkėjų mažiau

Tris dienas trukęs balsavimas iš anksto šalies prezidento rinkimų antrajame ture – baigtas. Šiandien ir rytoj pilietinę pareigą atlikti namuose sudarytos sąlygos tiems rinkėjams, kurie dėl amžiaus ar sveikatos to padaryti negalės tikrąją rinkimų dieną, gegužės 26-ąją, sekmadienį.

„Palyginus su prezidento rinkimų pirmojo turo išankstiniu balsavimu, dabar per išankstinio balsavimo tris dienas kasdien ateidavo po 300 rinkėjų mažiau. Rinkimai vyko labai ramiai, net eilių nebuvo, tačiau žmonės vis tiek aktyviai balsavo, ir tai džiugu“, – teigė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Šįkart buvo vienas tų retų atvejų, kai per išankstinius rinkimus Klaipėdoje beveik nebuvo stebėtojų.

Tiesa, prieš dvi savaites pirmajame ture buvo pasirodę du tarptautiniai stebėtojai, bet vietinių – partijų ar visuomeninių organizacijų atstovų – nebuvo.

„Yra tų stebėtojų užsiregistravusių, bet mes jų nematome. Galbūt jų daugiau bus sekmadienį, tikrąją rinkimų dieną“, – svarstė V. Greičius.

Pastarąsias tris dienas vykęs išankstinis balsavimas baigtas vakar.

Šiandien ir rytoj rinkėjai, kurie dėl amžiaus ar sveikatos negali balsuoti apylinkėse, galės balsuoti savo namuose.

Pas juos atvyks rinkimų komisijų nariai.

Tikrąją rinkimų dieną, gegužės 26-ąją, bus galima balsuoti bet kurioje apylinkėje, tačiau įspėjama, kad tokiu atveju balsavimas gali užtrukti, nes teks pateikti paklausimą į tą rinkimų apylinkę, į kurios sąrašus rinkėjas yra įtrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių