Per penkias dienas antrajame prezidento rinkimų ture aktyviausi – Neringos savivaldybės rinkėjai

Per penkias dienas antrajame prezidento rinkimų ture balsavo 11,03 proc. rinkėjų.

Naujausiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, nuo antradienio iki šeštadienio, kai vyko išankstinis balsavimas savivaldybėse, ligoninėse, kariuomenėje, kalėjimuose, namuose, savo valią pareiškė 257 tūkst. 854 rinkimų teisę turintys piliečiai.

Pirmajame ture prieš dvi savaites per penkias dienas balsą iš anksto buvo atidavę kiek daugiau – 11,6 proc. arba 269 tūkst. 955 piliečiai.

Šiemet išankstinis balsavimas vyksta kiek aktyviau, nei prieš penkerius metus – 2019-aisiais antrajame prezidento rinkimų ture išankstiniame balsavime dalyvavo daugiau nei 10,7 proc. arba 260 tūkst. 729 piliečiai. Tuomet balsavimas iš anksto vykdytas ne penkias, o šešias dienas.

Aktyviausiai šiemet iš anksto balsavo Neringos (23,65 proc.), Ignalinos (22,57 proc.), Birštono (19,74), Kupiškio (19,18 proc.), Lazdijų (19,17 proc.) Varėnos (18,34) savivaldybių rinkėjai.

Pasyviausi buvo Kauno rajono (6,03 proc.), Klaipėdos miesto (6,29 proc.), Visagino (7,33 proc.) savivaldybių rinkėjai.

Šiemet rinkėjų sąraše yra 2 mln. 385 tūkst. 234 piliečiai.

Iki balsavimo pabaigos galioja agitacijos draudimas.

Antrajame rinkimų ture susitinka perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Balsavusių daugiau nei gyventojų tiek Neringoje, tiek Palangoje ir Druskininkuose :)

Anonimas

Anonimas portretas
vagys turbut nori kad zirgo galva isrinktu , BET TO NEBUS !!

neringos rinkėjai - fikcija

neringos rinkėjai - fikcija  portretas
didesnė taip vadinamų '' neringos gyventojų - rinkėjų '', iš tikro nėra jokie neringos gyventojai. Tai kitų miestų gyventojai, turintys neringos mieste nekilnojamąjį turtą ( dažniausia įsigytą už vogtus pinigus, ar nesumokėtus valstybei mokesčius ), bet visą laiką gyvenantys kitur, arba šiaip už kyšius neringoje fiktyviai deklaravę gvenamąją vietą, kad atvažiuojant i neringą nereikėtų mokėti už keltą ir '' ekologinio '' mokesčio. Todėl ir matomastoks kreivas vaizdelis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių