Uostas vėl pagerbs jūrininkus

Uosto direkcija tęs tradiciją pagerbti visas jūrines profesijas ir Klaipėdos miesto jūrinę bendruomenę.

Šiemet liepos 26 dieną nuo 19.30 val. pradedant svečių sutikimu ir nuo 20 val. pradedant renginiais, vyks Jūrininkų vakaras. Jis bus tomis dienomis Klaipėdoje vyksiančios Jūrų šventės svarbia programos dalimi.

Kaip tik šiomis dienomis paskelbtas Jūrininkų vakaro rengimo konkursas. Į Jūrininkų vakarą planuojama pakviesti apie 350 svečių. Jame numatyta maždaug valandos iškilminga šventinė programa ir keturių valandų pramoginė programa su vaišėmis.

Jūrininkų vakaras vyks Klaipėdos koncertų salėje ir jos kiemelyje. Uosto direkcija yra numačiusi renginiui skirti iki 30 tūkst. eurų.

Kurį laiką Jūrininkų vakaras Klaipėdoje buvo pamirštas. Jis vėl atgaivintas 2013 metais. Ir per tris metus sukurtos naujos tradicijos. Jūrininkų vakare nusipelnę jūrinės bendruomenės žmonės tradiciškai apdovanojami kapitono Liudviko Stulpino medaliu, Lietuvos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklais. Renginyje dažniausiai lankosi ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Jis kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi Arvydu Vaitkumi ir buvo iniciatoriai atgaivinti Jūrininkų vakarą.

Klaipėdos miesto jūrinė bendruomenė, Jūrinės kultūros koordinacinė taryba ne kartą buvo pasisakiusi, kad Klaipėdoje būtų kuo daugiau jūrinių renginių, kad jaustųsi, jog Klaipėda Lietuvoje yra išskirtinis jūrinės dvasios miestas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Tam Jurgiui -Žorai

tam Tam Jurgiui -Žorai portretas
teisingai paraše,žiurek į savo rašyba.

Tam Jurgiui -Žorai

Tam Jurgiui -Žorai portretas
Tamsta esi rausakalbis, kad rašai ''ritorinis'', o ne retorinis?

Jurininkas

Jurininkas portretas
Nera laivu,bet perdaug kapitonu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių