Aiškėja daugiau detalių apie kraupų nužudymą Klaipėdoje: vyrai drauge girtavo?

Klaipėdos policininkams tenka aiškintis išskirtinį įvykį – po daugiabučio namo balkonu numestame šiukšlių maiše rastas pagyvenusio žmogaus lavonas. Kūną bandyta supjaustyti. Panašiai Klaipėdoje yra buvę daugiau nei prieš dešimtmetį.

Kūną aptiko kiemsargė

Oficialiame Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime skelbiama, kad pirmadienį, 11.53 val., Sausio 15-osios gatvėje, daugiabučio namo kieme, buvo rastas nenustatytos tapatybės senyvo amžiaus vyro kūnas su akivaizdžiai matomais sužalojimo požymiais.

Pranešama, kad į areštinę uždarytas 85-erių vyras. Jis įtariamas įvykdęs tyčinę žmogžudystę.

Realybė – kur kas šiurpesnė, nei oficialiai pranešama. Kiemsargė ant žemės prie pat namo, greta įėjimo į laiptinę, rado maišą. Jame buvo nužudyto žmogaus kūnas.

Atrodo, kad jis buvo supjaustytas.

Galima spėti, kad kiemsargė galėjo pabandyti pakelti maišą, o supratusi, kad jis sunkus, pažiūrėjo, kas viduje.

Velionio kojos – nupjautos

Į įvykio vietą prie daugiabučio namo, esančio greta Taikos prospekto ir Sausio 15-osios gatvės sankryžos, arčiausiai buitine technika prekiaujančios parduotuvės, buvo iškviesti Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties medikai.

Šį kartą jiems teko ne gelbėti žmogaus gyvybę, o konstatuoti, kad maiše yra negyvas žmogus.

Maišas buvo tik prapjautas, medikai pamatė, kad tai tikrai žmogaus kūnas, konstatavo, kad tai buvo senyvas vyras. Be to, jie spėjo pastebėti, jog velionio kūno dalys buvo atidalintos – velioniui buvo nupjautos kojos.

Klausimai: vis dar neaišku, kaip itin garbaus amžiaus žmogus galėjo į kiemą prie namo ištempti maišą su lavonu. Vestos Jašinskaitės nuotr.

Vyrai drauge girtavo?

Antradienio kriminalinių įvykių suvestinėje buvo teigiama, kad nužudytojo asmenybė nežinoma ir kad tai galėjo būti 85–90 metų amžiaus vyras.

Tos pačios dienos ryte Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad žuvusiojo asmenybė jau nustatyta, bet dar laukė oficialaus atpažinimo formalumas.

Atrodo, kad mirtinas konfliktas įvyko tarp dviejų panašaus amžiaus vienišų kaimynų.

Įtarimai ant 85-erių to paties namo gyventojo krito, kai gautas liudijimas, jog jis išvakarėse su kaimynu ketino girtauti.

Tikėtina, kad nusikaltimas įvykdytas naktį.

Nuo kokio sužalojimo mirė senolis, dar turės nustatyti teismo medicinos ekspertai.

Paprastai Klaipėdoje dirbantys šios srities specialistai teigia, kad turi labai daug darbo, o žmonių, galinčių atlikti mirties priežasties tyrimą, – mažai, todėl kartais ekspertų išvadų tenka laukti ilgą laiką.

Šį kartą įvykdytas labai sunkus nusikaltimas. Pasak A. Motuzo, tokiais atvejais tyrimas atliekamas pirmumo tvarka.

„Panašu, kad tai pažįstamų girtų asmenų santykių aiškinimosi pasekmė. Tai – pagyvenę žmonės. Įvykio vieta labai detaliai apžiūrėta, paimti kraujo mėginiai DNR tyrimui. Laukia rimtas tyrimas. Galbūt, kai viską sudėliosime, paaiškės nusikaltimo motyvai ir aplinkybės. Turbūt tada prokurorai papasakos plačiau. Dabar apie šiuos dalykus kalbėti pernelyg anksti“, – vakar kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas.

Alfonsas Motuzas. Vytauto Petriko nuotr.

Pjovė, kad tilptų į maišą?

Pareigūnai kol kas nebuvo linkę manyti, kad vykdant nusikaltimą ar slepiant įkalčius būtų dalyvavę daugiau asmenų. Tai taip pat turėtų paaiškėti tyrimo metu.

Įtariamojo apklausa buvo numatyta antradienį po pietų. Joje turėjo dalyvauti ir įtariamojo interesus atstovauti paskirtas advokatas.

Ar pirmadienį per pietus, sulaikymo metu, įtariamasis buvo blaivus, nepranešama.

Iki apklausos nebuvo žinomas nusikaltimo motyvas.

Kodėl senolis sugėrovui sugalvojo nupjauti kojas, taip pat dar nežinota. Tikėtina, kad taip jis tikėjosi sutalpinti kūną į šiukšlių maišą.

Sunku įsivaizduoti, kaip garbaus amžiaus vyras sugebėjo išvilkti naštą su kūnu į lauką.

Trečiadienį iki pietų bylos tyrimą kuruojantis ir koordinuojantis prokuroras ketino kreiptis į teismą prašydamas sankcionuoti įtariamojo suėmimą.

Atrodo, kad nei įtariamasis, nei žuvusysis anksčiau su teisėsauga reikalų neturėjo.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinę žmogžudystę numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki 15 metų.

Pašiurpino kaimynus

Pirmadienį po pietų namo kieme dirbo policijos pareigūnai. Jų gausa ir automobiliai su švyturėliais pritraukė kaimynų dėmesį. Gyventojai domėjosi, kodėl pareigūnams parūpo juodas maišas.

Vienas gretimoje laiptinėje gyvenantis vyras pasakojo pirmadienį turėjęs daug reikalų ir jau nepamenantis, kuriuo metu išėjęs iš namų pastebėjo juodą maišą.

„Mintyse susikeikiau, pamaniau, kad žmonės jau visai sąžinę prarado – šiukšles po langais palieka. Skubėjau, o ir nerūpėjo man tada, kodėl tarp namo sienos ir gyvatvorės maišas guli. O šiandien ryte sutikau jauną kaimyną, jis man papasakojo, kad toje laiptinėje buvo įvykdyta žmogžudystė ir tame maiše buvo lavonas. Siaubinga!“ – kalbėjo vyras.

Jis bandė prisiminti, ką iš senesnių gyventojų toje laiptinėje pažįsta.

Prisiminė tik vieną garbaus amžiaus našlį ir teigė nemanantis, kad jis būtų įsipainiojęs į šią tragišką istoriją, nes yra tvarkingas, savo sveikata besirūpinantis, negirtaujantis vyras.

Gretimo namo gyventoja pasakojo taip pat mačiusi daug policijos, pastebėjusi ir maišą, aplink kurį tupinėjo pareigūnai ir atviravo nėjusi artyn pasižiūrėti. Baisėjosi vien įsivaizduodama negyvą žmogų.

Kažkuris smalsesnių kaimynų pasakojo, kad nusikaltimas iš tiesų buvo įvykdytas girtaujant.

Kaimynai kalbėjo apie tai, kad gyvena ramiame rajone, arti didžiųjų miesto gatvių, todėl kieme paprastai jaučiasi saugiai. Žinia apie šiurpų nusikaltimą tame pačiame ar gretimame name juos, kaip sakėsi, labai sukrėtė.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Galvą rado kibire

Šis nusikaltimas sukrečia dėl lavono išniekinimo. Kaskart, kai atsitinka kažkas panašaus, pareigūnams ir civiliams kyla klausimas, kodėl kaltininkas taip pasielgė.

Šių metų vasarį Klaipėdos apygardos teismas pasiuntė už grotų kelis kartus už sunkius nusikaltimus jau kalėjusį vyrą, kuris pernai vasarą nužudė sugėrovą ir bandė nurėžti jam galvą, bet nesugebėjo to padaryti, nes vienas peilis nulūžo. Kitas liko styroti velionio kakle, nes visiškai girtas žudikas pritrūko jėgų nupjauti žmogui galvą.

2011 metais dar vienas, tada dar jaunas vyras Klaipėdoje nužudė savo motiną, nupjovė jai galvą ir įdėjęs į rankinę išmetė ją į Kuršių marias. Pareigūnai ne vieną dieną ieškojo ne tik kaltininko, bet ir moters galvos.

Šis vyras buvo pripažintas nepakaltinamu ir gydytas specialioje ligoninėje. Tiesa, vėliau išleistas į laisvę pasikeitė vardą ir pavardę ir nežinant medikams bei pareigūnams išvyko į užsienį.

Dar vienas panašus atvejis 2010 metais policininkams įsiminė tuo, kad aukos kraujas susimaišė su spausdintuvo dažais ir iškart buvo sunku suprasti, kodėl aukos kūnas be galvos gulėjo juodo tiršto skysčio klane.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nusikaltimas buvusiuose buities rūmuose, Taikos prospekte buvo įvykdytas išgertuvių metu.

Tada du vyrai žiauriai kankindami nužudė trečiąjį, dirbusį kompiuterių remontu bei spausdintuvų kasečių keitimu besivertusioje įmonėje.

Kaltininkai dar gyvą sugėrovą kankino, o vėliau surišo jam kojas, nupjovė galvą ir bandė pabėgti. Po kelių dienų jie buvo sučiupti, o galva rasta už miesto, po geležinkelio tiltu, įdėta į kibirą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Žurnalistams paaiškėjo, kad kasdien galima rašyti niekinius straipsnius, apie vieną ir tą patį, pakeičiant du sakinius vietomis ir rinkti kišenėn euriukus.

nekenciu demokratijos

nekenciu demokratijos portretas
Kokie IDIOTAI zurnalistai VISUR KLAUSTUKUS deda. . Cia durnu bobu rasinejimai.. raso; ,,vyrai drauge girtavo,, ir uzdejo klaustuka. Tai jie girtavo ar tiktai tau durne neaisku? Taaaaip. Dermokratija dauguma zmoniu DURNIAIS padare.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių