Greitosios automobilyje rado 100 eurų: medikė pagalbos nesuteikė, bet pinigus pasiliko?

  • Teksto dydis:

Policija aiškinasi situaciją, kai Gargždų greitosios medicinos pagalbos automobilyje buvo rasti 100 eurų.

Oficialioje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje buvo pranešta, kad vasario 13 dieną Gargžduose, J. Basanavičiaus gatvėje į iškvietimą atvykę greitosios medicinos pagalbos ekipažo nariai galėjo paimti iš 45 metų paciento 100 eurų kyšį.

Antradienį Klaipėdos rajono policijos komisariato vadovas teigė, kad ikiteisminis tyrimas jau atliekamas, bet tiesioginis greitosios medicinos pagalbos darbuotojų vadovas Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų priežiūros centro pirminės sveikatos vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas apie jį nebuvo informuotas.

Prieš pietus jis tikino apie tokį įvykį nieko nežinąs ir nė nenumanė, kodėl 23-ejų paramedikė ir 50-metis vairuotojas būtų turėję imti kyšį.

Redakcijos žiniomis, jauna medikė ir pusamžis vairuotojas vėlų vakarą lankėsi blogai pasijutusio paciento namuose.

Kyšį medikai galėjo paimti tarnybiniame automobilyje. Labiausiai tikėtina, kad pinigai buvo duoti už pagalbą, bet medikė esą tik pasišaipė iš paciento, pagalbos nesuteikė, o pinigus pasiliko. Nepatvirtintais duomenimis, apie kyšį pranešė pats pacientas.

Ar toks faktas tikrai buvo, dar bus tiriama.

„Kažkas buvo, bet ar jie paėmė kyšį, ar ten buvo kokios kitos aplinkybės, nežinome. Manau, policija paskubėjo pranešti apie tai. Pirma reikėjo sužinoti daugiau faktų. Lauksime tyrimo rezultatų“, – portalui klaipeda.diena.lt teigė gydymo įstaigos vadovas.

Gargždų greitosios medicinos pagalbos skyriaus vyriausiasis gydytojas BNS sakė, kad dėl įvykio ketinama sukurti darbo grupę ir aiškintis aplinkybes.

„Nelabai aiškios aplinkybės, policija tiria, mes darbo grupę sudarysim, irgi tirsim“, – BNS sakė P. Serapinas.

Pasak jo, pacientas buvo neblaivus, greitoji pagalba buvo kviečiama į namus, pacientas buvo aptarnaujamas ir automobilyje, kur buvo rasta 100 eurų kupiūra. Pinigus greitosios automobilyje rado policija.

Mesti įtarimai yra dėmė visam Gargždų greitosios medicinos pagalbos medikų būriui.

Pernai visą Lietuvą sukrėtė faktas, kad 50-metė Gargždų greitosios medikė pas pacientę atvyko būdama visiškai girta, tada jai buvo nustatytas 3,57 promilės girtumas.

Šįkart aiškinamasi, ar medikai galėjo paimti iš ligonio kyšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nida

Nida portretas
Jeigu dave ir jis pats bus patrauktas atsakomyben . Mokes keturguba bauda.

Irena

Irena  portretas
Netikiu, kad taip galėjo būti, čia jo kerštas. Tikriausiai ponui nepatiko pasakytas žodis

klp

klp portretas
Paskaičius komentarus supratau - lietuvoje medikui kyšio neįduosi :) :) :)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių