Viešnios vėl „tikrino“ skaitiklius: apvogta 98 metų senolė

Dvi senolių pinigus Klaipėdoje gvelbiančios moterys – nepagaunamos, tarsi miražas. Metų metus patiklūs uostamiesčio senukai įsileidžia į namus nepažįstamas moteris, patikėję jų kalbomis, ir netrukus būna apvagiami.

Kriminalinių įvykių suvestinėje minimas dar vienas toks atvejis.

Trečiadienį apie 12.30 val. Kretingos gatvėje 98-erių senolė įsileido dvi komunalinių tarnybų darbuotojomis apsimetusias moteris.

Viena jų tikino turinti patikrinti skaitiklių rodmenis, kažką rašydama ji vis kalbino buto šeimininkę. Jos bendrininkė tuo metu šmirinėjo po butą ir šlavė pinigus. Jų rado ne vienoje vietoje.

Kaimynai matė, kad į butus skambina dvi įtarimų sukėlusios moterys, ir nusprendė pranešti apie tai policijai.

Kai atvyko pareigūnai, įtariamosios jau buvo dingusios. Namo gyventojai pasitiko policininkus, pasakojo, ką matė laiptinėje ar pro savo durų akutes.

Žmonės palydėjo pareigūnus ir pas 98 metų kaimynę, tada ji ir papasakojo apie savo nelaimę. Moters teigimu, vagilės nugvelbė 8,3 tūkst. eurų.

Visi mačiusieji įtariamąsias jas apibūdino. Regis, kad viena jų buvo jaunesnė, kita – vyresnė. Miesto policijos komisariate pradėtas sukčiavimo tyrimas.

Panašiai prieš kelerius metus buvo apibūdinamos dvi vagilės, kurias vėliau policininkai sulaikė.

Bėda ta, kad jokio turto jos neturėjo, tad ir atgauti prarastus pinigus nukentėjusiesiems nebuvo jokių šansų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė pakartojo daug metų pareigūnų sakomą frazę – į namus nepažįstamų žmonių įsileisti nereikėtų, juo labiau nederėtų laikyti grynųjų lengvai prieinamose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių